DEVA Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık ve Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Er,  Afyon Postası’nın Sahibi Gazeteci Nail Azbay’ı ziyaret etti. 

Daylık, burada kendisine yöneltilen sorulara şu yanıtları verdi:

18 İLÇENİN 7’SİNDE ATAMA YAPTIK

Afyon bölgesinde 18 tane ilçe var. Teşkilat olarak 18 ilçenin 7 ilçesine ilçe başkanlarını atadık. Bunlardan bir tanesinin kongresini yaptık, 3 tanesinin de kongresini yapma aşamasındayız. Teşkilatlanma için 6 ilçede kongre yapmak zorundayız. Yeni adayların başvurular geliyor. Yanlış bir tercih yapmamak için bu konuda titizleniyoruz. Acele etmeyerek teşkilatlanmamızı doğru bir şekilde ilerletmeye çalışıyoruz. 7 ilçede ilçe başkanımız hazır vaziyette görevlerinin başında beklemekteler. 

AFYON’DA 500’E YAKIN ÜYEMİZ OLDU

Şu anda internet üzerinden başvuru yapan yaklaşık 475-500’e yakın üyemiz var. Ama bunların çoğu siyasi parti üyeliği resmileşmemiş kişiler. Bunların yarısına yakın kesinleşmiş kişiler de bulunmakta. Bugün T.C.’lerini sorguladığınız zaman DEVA partisinde üye olduklarını görürüz.

SANDIKLI’DA CİDDİ ADAYLAR VAR

Merkez ilçenin teşkilatı kuruldu, başkanı atandı ve şu an kongre yapma sürecinde. Çobanlar ilçesinin teşkilatı kuruldu ve kongre yapma aşamasında. Şuhut ilçemizin teşkilatı kuruldu ve kongre yapması için tarihinin belirlenmesi aşamasındayız. Emirdağ ilçemizin başkanı atandı. O da yönetimini kurdu ama kongre süreci için sene sonu düşünülüyor. İscehisar ilçemizin, ilçe başkanı şu an için atandı ama o da yönetimini henüz kurmadı. Bolvadin ilçemizin de yönetimi kuruldu ve başkanı atandı. O da şu an görevinin başında. İhsaniye ilçemiz de kongresini yapan ilçelerimiz arasındadır. Dinar ve Sultandağı’nda da başkanlar belirlendi görev belgelerini bekliyorlar. Dinar, malum büyük bir ilçe olduğu için önemsediğimiz bir alanımız. O yüzden şu ana kadar acele etmemiştik ama şu an için ciddi bir aday var onunla görüşüyoruz. Sandıklı ilçemizde aynı şekilde ciddi adayların olduğu bir ilçemiz. Onlarla da bir görüşmemiz oldu. Oraya da yakın zamanda bir ziyaret gerçekleştirip olabilecekse bir an önce Sandıklı ilçemize de bir atama gerçekleştirmek istiyoruz. Sultandağı ilçesinde bir başkan adayı var fakat şu an kiraz, vişne sezonu olduğu için onunda işleri yoğun olduğundan bekleme içindeyiz. Kendisini sürecin içine aldık ama şu an için hazır olduğunu söyleyebiliriz, kendisinden cevap bekliyoruz. 

KENT KONSEYİ LOGOSUNUN DEĞİŞTİRİLMESİ

Sonuçta ben kent konseyi ile alakalı düşüncemi yazımda da paylaşmıştım. Biz il teşkilatı ve merkez ilçe teşkilatı olarak ortak beyanımızı yayınladık. Sonuçta Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda olduğumuzun bilincindeyiz. Dışarıdan gelen insanlar Kocatepe’nin gezilecek bir yer olduğunun, tarihi dokumuzun, çok fazla şehitliğimizin olduğunun farkındalar. Taarruzun başlangıcı amacıyla mutlaka görülmesi gereken birçok alanımız mevcut. Her Türk vatandaşının bildiği gibi Afyonluların da tüylerini diken diken eden bir coğrafyada yaşamaktayız. Bu noktada orada Atatürk’ün resminin olması ve Atatürk’ün oradaki siluetinin o zaferi yansıtması Afyon’un bir simgesi olmuştur. Bunun kaldırılması tamamen yanlıştır. Biz bunu kabul edemiyoruz. Artı olarak bireysel fikrim Afyon, Atatürk ve Cumhuriyet birbirleriyle özdeşleşmiş yapıda olduğu için yıllarca o logonun orada olması bizim benliğimize kazınmıştır. Ülke gündemine bile taşınan bu konu hakkında yazılan yazılar gayet tabi üzdü bizi. Afyon hakkında bu şekilde kötü imaj bırakılması hoş olmadı. Baktığımız zaman Afyon’un bütün resmî kurumlarında aynı Atatürk portresini görmemiz mümkündür. Bunların başında Afyon Kocatepe Üniversitesi gelmektedir. Bu logo Afyon’un gerçekten gurur kaynağıdır. Değiştirilmesini, yerine başka bir simge konulmasını doğru bulmadık, bulmayacağız. Afyon’un tarihi geçmişini daha çok ön plana çıkarmamız gerekirken bu tarz bir gündemi geçmişe saygısızlık olarak görüyorum. 

AFYON POSTASI, AFYON OLARAK GURURUMUZ OLDU

Afyon Postası hakkında düşüncemiz ilkeli, tarafsız, dürüst şekilde işini yapan bir medya kuruluşu olarak görüyorum. Çalışanlarına gerçekten başarılar dileyerek kendim ve teşkilatım adına da teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü ilkeli bir duruş sergileyerek yayın hayatını sürdürmesi ve ulusal medyada da ses getirmesi bizim Afyon olarak gururumuz olduğunu gösteriyor. Bir Afyonlu olarak başarılarının devamını diliyorum. Kısaca takip ediyoruz ve seviyoruz. Bunu bireysel bir kişi olarak parti dışında söylüyorum, ilk çıktığı zamandan bu yana takibindeyiz. İlkeli dürüst haberciliğinden dolayı da takip etmeye devam edeceğiz. DEVA Partisi olarak söyleyebilirim ki tüm siyasi partilerin temsilcisi olduğunu düşünüyoruz.