Bir süredir nişanlı olan Ahmet Saki ve Yasemin Sağlam evlenmek için gün belirledi. Hafta sonu çift, nikâhları kıyılarak dünya evine girdi. Ancak bu damat için pek kolay olmadı. Cuma akşamı gelenekler gereği kız evine giden oğlan evi hep birlikte eğlenmeye başladı. Damat ve sağdıç sahneye çıktığında  işin rengi değişti.

İLK YUMURTA BABADAN

Damat ve sağdıç kız evi önünde toplanana halk arasında oynamaya başladıklarında arkadaşları da ellerine aldıkları yumurtalarla onların yanına yaklaştı. Fakat arkadaşlarından önce elinde yumurtayla gelen damat Ahmet Saki’nin babası Ali Saki oğlunun başında bir yumurta kırdı. Daha sonra sahneye çıkan damat ve sağdıcın arkadaşları yüzlerce yumurtayı tek tek damadın ve sağdıcın başlarında kırdılar.

DAMAT VE SAĞDIÇ TESLİM OLDU

Ellerinde ki kolilerle sahneye çıkan arkadaş gurubunu gören damat ve sağdıç bir sandalyeye oturup arkadaşlarının başlarında yumurta kırmasına razı oldu. Damat Ahmet Saki, bu tür yumurta kırma işleminin sadece yakın arkadaşlar arasında olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:  “Yakın arkadaşlarımız evlenirken bu tür eziyetimiz oluyor. Bende daha evvel evlenen arkadaşlarıma çok kez yumurta vurmuştum. Şimdi yumurta yeme sırası bizde. Başa gelen çekilir. Bu bir nevi borcun ödenmesi diyebiliriz. Ben kime yumurta vurduysam oda gelip benim düğünümde benim başımda yumurta kırıyor. Yani borcunu ödemiş oluyor. ” dedi.