Ramazan Keskin, Afyon Postası’na şunları söyledi: 

BURANIN ADI BARINAK

Burası Çayı İlçesi’nin belediyesine ait bir barınak. Ancak adı barınak. Elektirik tesisatları bile bağlı olmayan bir barınak. Bir tane lambası bile yok. Kablolar bağlı değil. Su tesisatı yok. İdari binası, yoğun bakım ünitesi yok, ameliyathanesi yok. Hiç bir şey yok. Sadece etrafı duvarla çevrilmiş, üzeri kapatılmış hayvanları tuttuları bir yer görünüşe göre. 

2 ÖLÜ KÖPEK, 1 YARALI KÖPEK BULUNDU

Bir tane yaralı köpek olduğu yönünde bizim sayfamız etiketleniyor. Biz Çay’daki gönüllülerimize durumu bildirdik. Bizde hemen yola çıktık. Biz oraya varıncaya kadar oradaki gönüllü arkadaşlarımız o barınak denilen yere varıyor. Orada ölü hayvanları görüyorlar. Bir tanesi çürümüş vaziyetteymiş. Onunda videoları var. Bir tanesi ölmüş bir taneside can çekişiyor vaziyette bulunuyor. Bizim arkadaşlarımız bu durumu hemen video ile kayıt altına alıyor.

BİR KÖPEK RESMEN ÇÜRÜMÜŞ, KÜREKLE KAZIMIŞLAR

Kendi düşüncem şu. Çay Belediyesi böyle bir yer yapmış. Vatandaştan şikayet gelince köpekleri alıp getiriyor buraya kapatıyor. Buranın arkası çöplük. Orada bulunan 3 köpeğin üçüde yaralıydı. Burada köpeklerin ölmesi beklendi. Bir tane köpek resmen çürümüş. Kürekle kazıyarak almışlar. Biz varmadan ekipler oraya gidip köpekleri almış. Bize gömdüklerini söylediler. Nereye gömdüklerini sorduk harfiyen atıklarının olduğu bölgeyi gösterdiler. 

VALİ YARDIMCISI İLE GÖRÜŞTÜK

Biz oraya giderken arkadaşlarımızın yaralı olduğu köpekte ölmüş. Ölen köpeğide belediye ekipleri ile o hafriyat bölgesine gömdürdük. Daha sonra biz İlçe Jandarma Komutanlığı’na gittik. Biz belediyeden şikayetçi olduk. Afyon Valiliği’ne gittim. Vali Yardımcısı Nurullah Kaya ile görüştük. Kendisi Çay Kaymakamı Mehmet Bey ile görüştü. Durumu iletti. Önümüzdeki günlerde vali yardımcımız ile oraya gideceğiz. Yarında barınak önünde olacağız. 

BELEDİYE BAŞKANININ BİR AÇIKLAMASI YOK

Bu kadar büyük bir olay var. Çay Belediye Başkanının konuyla alakalı bir tane açıklaması yok. En kısa zamanda Elektirik, su tesisatının bağlanacağını söylemiş. Kamera sistemlerinin kurulacağını söylemiş. Bizim isteklerimiz bunlar değil. Burası bir barınak değil.  Şöyle düşünün. Köy yerlerindeki ağıl gibi bir yer burası. Buraya barınak demek aklı selim bir kişi için uygun olmaz. Burada çok güzel koyun beslenir.