30 Haziran’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan "tasarruf tedbirleri" genelgesi Afyon’da yok sayıldı. Genelgede kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin kararlar yer almıştı. 

GENELGEDE ÇOK NET

O kararlar arasında “Basın ve yayın Giderlerine Düzenleme” başlığı altında şu karar alınmıştı: Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili birimleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak. Rapor, bülten ve benzeri yayınlar basılmayacak, bu dökümanların hazırlanması ve paylaşımı elektronik ortamda yapılacak.

GÖLGE DÜŞÜRDÜ

Genelgede yazan “rapor bülten ve benzeri yayınlar basılmayacak” denilmesine rağmen, Afyonkarahisar Belediyesi, aylık çıkardığı “Şehir Postası” isimli gazeteyi Ağustos ayında da basarak dağıtmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan bu genelgede yayınların elektronik ortamda yayınlanacağı çok net bir şekilde ifade edilmesine rağmen belediyenin asli vazifesi dışında kalan “gazete basma” girişiminde bulunması genelgenin uygulanılırlığına gölge düşürdü.  >>Afyon Postası'dan Nail Azbay'ın Özel Haberi. 

İŞTE RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN SÖZ KONUSU İÇERİK

İŞTE BELEDİYE TARAFINDAN BASILAN GAZETE