Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

*Unutulmamalıdır ki 2023 AK Parti veya bizim şahsımızdan ziyade ülkemiz ve milletimiz için bir dönüm noktası olacaktır.

*Eskinin köhne devirlerine dönüş ile aydınlık geleceğe yürüyüş arasında kritik bir tercih yapacaktır. Milletimiz bugüne kadar girdiğimiz hiçbir mücadelede bizi yalnız bırakmadı.

*Bugün ülke olarak dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmemizi sağlayacak radikal bir dönüşüm hamlesinin içindeyiz. Bunu da başaracağız. Bu durumun farkında olan sadece biz değiliz.

*Türkiye’nin önünü kesmek için hem kendi siyasi ve ekonomik güçlerini kullanıyorlar, hem de içerideki araçlarını seferber ediyorlar. 2023 bir kader seçimidir.

*Her büyük dönüşüm gibi bu süreçte de sancılar çekiyor, bedeller ödüyoruz. Ekonomik dalgalanmalar ve hayat pahalılığı nedeniyle sıkıntılar yaşandığını biliyoruz.

*Çalışanlarımız başta olmak üzere her kesimin gelirlerini artırarak insanlarımızın yanında olduğunu göstermeye çalışıyoruz.

AK PARTİLİ BELEDİYELERE ÇAĞRI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde suya yüzde 25 zam önerisinin belediye meclisine getirildiğini ancak çoğunluk AKP’de olduğu için buna izin vermediklerini anlatan Erdoğan şöyle devam etti:

* AK Partili belediyelere çağrıda bulunmak istiyorum. Su tarifelerinde biz en ana muhalefetiz ne şuyuz, ne buyuz.

*En az KDV indirimi kadar şartları uygun olanlar bunun üzerinde indirim yaparak enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmalıdır.

* Vatandaşımıza su parasında İstanbul yüzde 25’in üzerinde zam talebiyle geldi. Ağırlık bizde olduğu için bunların zam talebine evet demediler.

* Vatandaşımızın bu noktada huzurunu istiyoruz. Suya ve ekmeğe indirim getireceğiz.

“HAYAT PAHALILIĞININ BELİNİ KIRACAĞIZ”

*Kurdaki dalgalanmaların önüne geçtiğimiz, büyümeyi sürdürdüğümüz gibi hayat pahalılığının belini biz kıracağız.

*Marketler, çarşı pazar eğer vatandaşımıza halen zulmetmeye devam ediyorsanız tüm dolaşan teftiş ekiplerimizle sizlerin sırtına bineceğiz.

*Onun için belediyelerimiz çarşıyı pazarı marketleri çok sıkı denetime alacaklar. Bu çerçevede küresel dengesizliklerden kaynaklanan sorunlara çözüm ararken aç gözlülük yaparak halkımıza zulmedenleri affetmeyerek hepsinden hesabını soracağız.

*Nasıl milletimizi huzurlu kıldıysak bundan sonra da huzurlu kılacağız. Büyük ve güçlü Türkiye’nin doğuşu çok yakındır. Bizim için bölgemizde ve dünyada kim olduğunu bildiğimiz hasımlarımızla rakiplerimizle mücadele etmek kolaydır.

*Ne kadar sinsi yöntemler kullanırlarsa kullansınlar biz bunları biliyoruz tanıyoruz. Bizi asıl zorlayan tarih boyunca hep olduğu gibi bugünde içimizdeki gafiller içimizdeki mankurtlardır.

*Türkiye asırlardır ne çektiyse bu iç kavgadan, iç çekişmeden, içeriden yediği yumruklardan çekmiştir. Bugün de aynı dertten mustaribiz.