Toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Kaymakam Halil İbrahim Acır, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Oyur, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, ilçe müdürleri ve muhtarlar katıldı.Toplantıda öncelikle mahalli idareler seçimleri değerlendirildi. Vali Tutulmaz, Muhtarlık müessesi ve görevleri, kolluk birimleriyle işbirliği, taleplerde hiyerarşik silsilenin takibi, istek ve taleplerde fayda ve maliyet analizi, kamu görevlileriyle işbirliği ve denetim, kamu yatırımlarının takip ve analizi, düğünlerde silah atılması konuları hakkında muhtarlara bilgiler verdi.

ÖNCELİK HUZUR OLSUN
Toplantıda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz öncelikle huzur ortamının sağlanması gerektiğini söyleyerek: “Bu yıl muhtarlık seçimleri çok daha fazla rekabet içerisinde oldu. Muhtarlık gözde bir meslek oldu. Öncelikle sizleri tebrik ediyorum. Artık yeni bir süreç başlıyor. Osman Gazi’ye Şeyh Edebali’nin söylediği gibi “Artık kırgınlıklar, sıkıntılar bize, bunları düzeltmek size” yani siz yöneticiler kırgınlıkları bir kenara bırakıp herkesi kucaklayacak şekilde bir hizmet anlayışı ile işlerinizi yürüteceksiniz. Böyle olmadığı zaman huzursuzluk oluyor. Herkesi kucaklayın, herkesi hizmet alacak kişi olarak görün. Oy veren vermeyen ayrımı yapmayın.  Ben 30 yıllık tecrübemle şunu söyleyebilirim eğer bir yerde huzur varsa, sıkıntı azsa idareci rahat eder. Ancak bir huzursuzluk, sıkıntı, kavga ve gürültü olduğunda bunun yansıması idareciyi bulur. Köyde ki muhatapta sizlersiniz. Huzuru sağlayın. Rakiplerinizle aranızı düzeltin. Kötü olmayın. Problemli bir muhtar olarak algılanmayın. İlişkiler iyi oldukça huzur da düzende beraberinde gelir” dedi.

MİLLİ SERVETİ İYİ KULLANIN

Yatırım sezonunun başladığını hatırlatan Vali Mustafa Tutulmaz kaynakların verimli kullanılmasının önemine değinerek: “Köylerimizde alt yapı problemleri çözüldü. Ancak yeni ihtiyaçlar ortaya çıkabiliyor. Yapılan yolun daha iyisini yapma durumu ortaya çıkabiliyor. Köy konakları ihtiyacı olabiliyor. Bu tür taleplerde öncelikle köy nüfusunu baz alalım. Göç varsa, nüfus giderek azalıyorsa buraya büyük yatırımlar yapmayalım. Bu yatırımlar milli servet. Köy ziyaretlerimde görüyorum. Örneğin; 8 derslikli bir ortaokul yapılıyor, ama bir bakıyorsunuz öğrenci yok. Okul kapalı kalıyor. Yine bakıyorsunuz bir köyde yılda iki düğün oluyor. Muhtar düğün salonu istiyor. Kaynakları doğru kullanalım. Bu kaynaklar Milli Servet. Köy konağı, düğün salonu gibi yatırımlarda önceliği büyük köylerimize verelim. Sonra aşağıya doğru gidelim. Kaynağımız olursa küçük köylerimize de yapalım” diye konuştu.

EMPATİYE ÖNEM VERİN

Taleplerde izlenecek prosedür hakkında da bilgiler veren Vali Mustafa Tutulmaz: “Bir ihtiyacınız olduğunda öncelikle ilgili ilçe müdürlüğüne gidin. Talebinizin olabilirliğini istişare edin. Sonra ilçe kaymakamlığına gidin. Duruma göre il müdürlüğüne gidin. Hala bir çözüm bulamıyorsanız bana gelebilirsiniz. Doğru yoldan gitmek varken işleri yokuşa sürmeyin. Doğru yoldan giderseniz daha verimli bir çalışma olur. Bizler sizler için varız. Hizmet etmek görevimiz. Sizlerde köylü için varsınız. Tüm işlerinizde empati kurun. Doğru sonuca ulaşmanız daha kolay olacaktır. Kamu görevini yaparken empati kurmaya çalışın” şeklinde konuştu.

DÜĞÜNLERDE SİLAHI BİTİRİN
Düğünlerde silah atılmaması konusunda de değinen Vali Mustafa Tutulmaz: ”Düğünlerde silah sıkılması konusu en hassas olduğumuz husus. Her fırsatta ihtarlarımı yapıyorum. Bu sorunu önlemekte kararlıyım. Geçen yıl 200’ün üzerinde ruhsatı iptal ettik. Bu yıl aynı kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceğiz. Muhtarlarımıza büyük görev düşüyor. Köyünüzde silah sıktırmayın. Bu ilkel davranış için güvenlik güçlerimizle işbirliği içerisinde olun. Bu konuyu çözmeliyiz. Muhtar da olsa silah sıkanın ruhsatını iptal edeceğiz” ifadelerini kullandı.Köy ve mahallerde bulunan metruk binalar ve kullanılmayan terkedilmiş araçların kontrolü, köylerdeki çöp ve moloz atıklarının durumu, sosyal yardımların tespiti noktasında doğru ve adil davranılması konularında uyarılarda bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, tanıtım ve turizm değeri olan alanların korunması ve anlatılması, Visitafyon Mobil Uygulaması hakkında da muhtarlara bilgiler verdi.Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından muhtarlar sırayla söz alarak istek, talep ve önerilesilerini dile getirdi.