-Afyon Postası’nın Özel Haberi.

Tüm dünyada olduğu gibi corona virüs Afyonkarahisar’da da etkisini göstermeye devam ediyor. Şu ana kadar il genelinde toplam vaka sayısı 176’ya ulaştı. 16 kişinin iyileşerek taburcu olduğu, 102 kişinin de evde takip edildiği öğrenildi. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 7’ye yükseldi. Şu anda Çay ilçesi dışında tüm ilçelerde virüse rastlanıldı.

3 KİŞİ ENTÜBE

Şu anda il genelinde 3 kişinin entübe olduğu, 7 kişinin de yoğun bakımda olduğu öğrenilirken, yetkililer vatandaşlara zorunlu olmadığı sürece evde kalınmasını istedi.

28 ŞÜPHELİ NUMUNE

Öte yandan şu anda 2555 şüpheli numunenin gönderildiği, beklenen numune sayısının ise 28 olduğu öğrenildi.

İHSANİYE’DE CEZAEVİNDEN ÇIKAN KİŞİDE GÖRÜLDÜ

Bugüne kadar hiç vakanın görülmediği İhsaniye’de de ilk vaka, infaz yasası ile tahliye olan bir kişide görüldü. İhsaniye’nin Kayıhan Beldesinde yaşayan vatandaşın 10 gün önce tahliye olduğu öğrenildi. Koroavirüs testi pozitif çıkan kişinin şu anda Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda olduğu kaydedildi.  Bu kişinin temas kurduğu 7 kişilik ailesi ise evde karantinaya alındığı bildirildi.

İLÇELERDE SON DURUM

İlçelerde en fazla vaka daha önce olduğu gibi merkez ilçede. Merkez ilçeyi sırasıyla Bolvadin ve Kızılören ilçeleri takip ediyor. İşte ilçelerde son durum;

Merkez: 82

Başmakçı: 3

Bayat: 1

Bolvadin: 22

Çay: 0

Çobanlar:3

Dazkırı:1

Dinar:2

Emirdağ: 9

Evciler:1

Hocalar: 3

İhsaniye:1

İscehisar:1

Kızılören: 19

Sandıklı: 18

Sinanpaşa: 1

Sultandağı:1

Şuhut:8