Afyonkarahisar’ın bir bütün halde kenetlenmesi amacıyla önemli bir çalışma başlatıldı. Bu kapsamda ilçelerde yaşayan gençlerin Afyonkarahisar’ın kültürünü tarihini tanıması amacıyla gezi organizasyonları planlandı.

GÜNDÜZ GEZİ, AKŞAM MAÇ

İlk olarak Sultandağı ve Emirdağ ilçelerinden 100’er lise öğrencisi şehre gelecek ve AFJET Afyonspor ile Ankaraspor maçını Zafer Stadyumunda birlikte izleyecek. Ancak bu maçtan önce öğrenciler baştan sona Afyonkarahisar’ı dolaşacak. İlk olarak saat 11’de Zafer Meydanı’nda buluşulacak. Burada Utku Anıtı, Karahisar Kalesi, Tarihi Camiler, Tarihi Konaklar, Kültür ve Sanat Evi dolaşılacak. Daha sonra Avrupa’nın en önemli müzik müzelerinden olan İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi gezilecek. Oradan Ayazini Köyü’ne geçilerek hep birlikte öğlen yemeği yenilecek. Burada yemek sonrası köy gezisi yapılacak. Frigya Vadileri’nin en önemli eserlerinden olan Avdalaz Kalesi, Göhnüş Vadisi, Aslantaş, Yılantaş, Maltaş gibi yerler görülecek. Buradan Emre Gölü’ne geçildikten sonra Zafer Stadyumuna gelecek olan öğrenciler saat 18’deki futbol müsabakasını izleyecek. Bu geziyi her iki ilçenin kaymakamlıkları ve belediyeri organize edecek.  

ŞEHRİN KENETLEMESİ AMAÇ EDİNİYOR

Bu gezilerle birlikte Afyonkarahisar’daki gençlerin kenetlenmesine şehrin bir bütün olması hedefleniyor. Öte yandan şehrin önce şehirde yaşayan vatandaşlar tarafından tanınması amaçlanıyor. Önümüzdeki haftalarda diğer ilçelerden de bu noktalara geziler düzenlenmesi bekleniyor.  >>Nail Azbay’ın Haberi.