Seminerin ikinci gün programına Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO( Başkanı Hüsnü Serteser, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, iş ve bilim insanları ile panelde konuşmacı olan isimler katıldı.

 

Bugünkü oturumların ilkinde Yemek Kültürü Araştırmacısı ve Yazarı Nilhan Aras Coğrafi İşaretler, Gastronomi ve Turizm konusunda sunum yaptı. Ardından Şef Vedat Başaran Coğrafi İşaretler ve Gastronomi, Gazeteci, Yazar ve Mutfak Araştırmacısı Nedim Atilla Gastronomi ve Turizmin Tetikleyicisi Coğrafi İşaretler, YÜCİTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu Türk Gastronomisinde Coğrafi İşaretler konularında sunumlar gerçekleştirdi.

 

Verilen kısa mola sonrası Ekonomi Yazarı Gazeteci Meliha Okur moderatörlüğünde ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Hakan Kızıltepe, YÜCİTA Başkanı Yavuz Tekelioğlu, Dünya Gazetesi Yazarı Rüştü Bozkurt, Yemek Kültürü Araştırmacısı ve Yazarı Nilhan Aras, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Marka Patent Tanıtım Ofisinden Huriye Özener’in katılımıyla Türkiye Coğrafi İşaretlerin Neresinde? Politikalar, Uygulama, Deneyim, Sorun ve Çözüm Önerileri adlı panel düzenlendi.

 

2 gün süren ‘Coğrafi İşaretler Afyonkarahisar Buluşması’ semineri ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ile YÜCİTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu’nun konuşmasıyla seminer sona erdi. Seminer süresince yapılan çalışmaları içeren Afyonkarahisar Deklarasyonu hazırlandı.