Törende 10 farklı projenin imzası ile 4 destek programının ilanı gerçekleştirildi. Hazırlanan projeler ile  yerel potansiyeli daha da güçlendirecek 46 milyon liralık kaynak bölgeye kazandırılacak.

Törende, 11. Kalkınma Planı'nda 2023 yılına kadar turizm gelirlerinin 65 milyar dolara, turist sayısının da 75 milyona çıkarılmasının hedeflendiğini ifade eden Bakan Varank, bu hedeflere ulaşmada Kütahya, Afyonkarahisar, Manisa ve Uşak'ın sağlayabileceği katkılar için termal sağlık turizmi, zanaat, halk sanatları ve gastronomi alanları öncelikli olmak üzere cazibe merkezleri oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Sosyal Geliştirmeyi Destekleme Programına (SOGEP) kabul edilen projelerin il bazında puan ortalamasına göre sıralamasında, Türkiye'de birincilik Manisa’nın, ikincilik de Kütahya’nın oldu.

SOGEP kapsamında Afyonkarahisar’dan Çobanlar Belediyesinin projesi olan Kadınıyla Genciyle Herkes İçin Daha Yaşanabilir Bir Çobanlar projesi desteklenmeye hak kazandı. Proje ile ilçeye kurulmakta olan Tekstil Fabrikasında 500 kadının istihdam edilmesi sağlanacak. Ayrıca fabrikaya 1 kreş ile ilçedeki kadınların eğitimi için eğitim salonları, ilçedeki çocuk ve gençlerin kullanımına sunulmak üzere 1 adet açık spor alanı ile dezavantajlı gruplarda yer alan 265 kişinin istihdamına yönelik eğitimler verilmesi planlanıyor.