Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Başmakçı İlçesi ile ilçeye bağlı; Yassıören, Aşağıbeltarla, Yaka, Sarıköy köyleri ve Sultandağı İlçesi, Dereçine Beldesi ile Sinanpaşa İlçesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek istek ve talepleri yerinde dinledi.

ÇİFTÇİ DESTEK YETMİYOR DEDİKÇE, AKP İTHALAT SOPASINI GÖSTERDİ

İlk ziyaretini Başmakçı İlçesi'ne gerçekleştiren Milletvekili Burcu Köksal, CHP Başmakçı İlçe Başkanı İbrahim Köroğlu, İYİ Parti İlçe Başkanı Yaşar Uğurlu, CHP Başmakçı İlçe Kadın Kolları Başkanı ve partililerle birlikte gündemi değerlendirdi. Daha sonra beraberindeki CHP ve İYİ Parti heyeti ile birlikte vatandaşları ziyaret ederek sıkıntıları dinleyen Milletvekili Köksal, "Özellikle 2010’dan sonra çiftçi ne zaman ‘Bize destek yetmiyor’ diye itiraz etse, iktidar ithalat sopasını gösterdi. Tarım ve hayvancılık ile nam salmış olan ülkemiz, canlı hayvandan mercimeğe kadar pek çok kalemde ithalat yaptı; bunun acı sonuçlarını bugün tüm halkımız çekiyor." dedi.

TÜRK ÇİFTÇİSİ ÜRETEMEZ HALE GELDİ, AKP KOLAYI SEÇİP ÜRETİLMİŞİ SATIN ALMA YOLUNA GİDİYOR..!

Başmakçı İlçesi'ne bağlı köylerde çiftçilerle bir araya gelen Köksal, "Ülkemiz, 2021 yılında toplam 7 milyon 820 bin ton ekmeklik buğday, 319 bin ton makarnalık buğday, 2 milyon 127 bin ton arpa, 2 milyon 107 bin ton mısır, 739 bin ton ayçiçeği tohumu, 2 milyon 631 bin ton soya fasulyesi ithal etti. Bu ithalata verdiğimiz para, bugünkü hesaplama ile 50 milyar TL’dir. Hububatta en büyük ithalatçı ise devlet kurumu olan Toprak Mahsulleri Ofisi olmuştur. TMO, 6 milyonu aşan hububat ithal etmiştir. Ne yazık ki, 2021 yılında ekmeklik buğdayın bile ithalatı yüzde 30’a yakın artmıştır. Bu da Türk çiftçisinin üretemez hale geldiğini, devletin üretim yerine kendine göre kolayı seçip üretilmişi satın alma yoluna gittiğini gösteriyor." ifadelerini kullandı.  

ÇİFTÇİ ZAMLAR ALTINDA EZİLDİ, BAŞINI KALDIRIP TOPRAKLA NASIL UĞRAŞSIN?

Ziyaretlerine Sultandağı İlçesi ve Dereçine Beldesi ile devam eden Milletvekili Köksal, CHP Sultandağı İlçe Başkanı, Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Mehmet Ali Sakal ve Belediye Meclis üyeleriyle birlikte Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız’ı ziyaret etti. Burada gündeme ilişkin değerlendirme de bulunan Köksal, "İlçelerimizde ve köylerimizde çiftçilerimizi dinliyoruz. Hepsi kan ağlıyor. Peki çiftçi suçlu mu? Ülkeyi yöneten bir tek şahsın iki dudağı arasına kilitlenen ekonominin yanlış yolu, çiftçiyi adeta ezmektedir. Gübre fiyatları, bir yılda yüzde 300 artarken, yem fiyatlarında 6 aydır belirsizlik yaşanırken, diğer girdilerle çiftçi adeta ölmeye mahkum edilirken, çiftçi nasıl başını kaldırıp toprakla uğraşsın? Son dönemde indirim açıklamaları halkımızı aldatmasın. Yüzde 300’lük gübre zammına karşı yüzde 30 indirim, yüzde 120’lik elektrik zammına karşı yüzde 10-20’lik indirim, yalnızca göz boyamadır." şeklinde konuştu.

PAZAR YERİNDE BİR DOKUNDU BİN AH İŞİTTİ!

Sinanpaşa İlçesi'nde de CHP Sinanpaşa İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte esnaf ve vatandaşları ziyaret edip talepleri dinleyen Milletvekili Köksal, daha sonra Sinanpaşa Ziraat Odası'nı ziyaret edip çiftçilerin sıkıntıları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Beraberindeki heyetle birlikte Sinanpaşa Süt Üreticileri Birliği'ni de ziyaret eden Köksal, burada da üreticilerin sıkıntıları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Milletvekili Köksal, Sinanpaşa Kaymakamı Zeynep Topcu’yu da ziyaret ederek ilçe ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Daha sonra ilçe pazarını ziyaret edip vatandaşların taleplerini dinleyen Köksal, "AKP kaşıkla verdiğini, kepçeyle alıyor. TÜİK eliyle oynanan enflasyon rakamlarıyla milleti ezen iktidar bu yetmezmiş gibi, elektrik faturalarıyla milleti perişan ediyor. Ülkemizin halkını düşünen, çiftçiyi önemseyen; toplumun her kesiminin refaha ulaşması için çalışan iktidara ihtiyacı vardır. Saray ve adamları hâline dönüşen tek dişi kalmış ucube Başkanlık Sistemi, ülkemizi yıkıma götürmüştür. Güçlü Parlamenter Sistem’le, kültürümüzde var olan istişareyi yeşertecek yeni iktidar geliyor, halkın iktidarı geliyor. Geliyor gelmekte olan." dedi.

ODA BAŞKANLARINA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU

Milletvekili Burcu Köksal, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası 2022 Yılı Olağan Genel Kurulunda başkanlığa seçilen İbrahim Karataş ve Yönetim Kurulunu, Afyonkarahisar Kahveciler ve Çay Ocakları Esnaf Odası 2022 Yılı Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen Yusuf Selçuk Yıldırım ve Yönetim Kurulunu, Olağan Genel Kurulda güven tazeleyen Kasaplar Sucukçular ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Yörük ve Yönetim Kurulunu, Olağan Genel Kurulda güven tazeleyen Giyim Eşyası İmalat ve Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulunarak görevlerinde başarılar diledi.