Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, düzenlenen basın toplantısında konuşarak özetle şunları söyledi:

OSMANGAZİ’DE GÜNDE 8 SAAT ELEKTRİK SU YOK

Osmangazi mahallesinin sakinleri, mahallelerinde 1 yıldır sürekli elektrik ve su kesintisi olduğunu, suyun bazen günde 8 saat kadar kesildiğini söylüyorlar.

Belediye ve Oedaş arandığında “arıza yok” diyorlarmış ancak kesintiler devam ediyormuş.

Atık su boruları döşemek için yollar kazılmış, her yer perişan durumdaymış. Aylardır tozdan-topraktan geçilmiyormuş. Sorumluları görevlerini yapmaya davet ediyorum.

YERLİ KÖMÜR 4500 TL

Yaz ayları bitiyor, kış geliyor. Yerli kömür şu anda 4500 TL. Îthal kömürün fiyatı daha yüksek. Vatandaş, zamlar gelmeye devam ederse kömürümüzü nasıl alacağız diye kara kara düşünüyor.Pahalılık hız kesmeden devam ediyor. Antalya halinde bugünkü ortalama sebze fiyatları; domates 12, patates 13 lira. Fasulye 16 lira, salatalık 4 lira, maydanoz 2,5 lira…Afyon haline gelecek, pazara çıkacak, vatandaş alabilirse alacak.

HEMATOLOJİ HEKİMİ GİTTİ

Afyonkarahisar’da bir tek hematoloji hekimi vardı, yeni gelmişti, o da istifa etti ve ayrıldı. Doç. Dr. Mehmet Özen, bir hastanın CİMER üzerinden yazmış olduğu tehdit ve şiddet ifadeleri sonucu can güvenliğinin olmadığı gerekçesi ile istifa etti.

Hastanelerimizde doktor kalmadı! Sağlıkta perişan durumdayız.

VEKİL EROĞLU ARADA COŞUYOR

2018 yılında Küçükçobanlı’ya yapılacağı duyurulan daha sonrasında Gökçe Mahallesi’ne kaydırılan 225 konutluk Küçükçobanlı TOKİ projesinde belirsizlik sürüyor. Ev sahibi olmayı bekleyen ve çoğunluğu kirada olan hak sahipleri, “paralarımız pul oldu, çok mağdur olduk, yetkililer sesimizi duysun” diyerek seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Akp İl temsilcisi ve milletvekili Eroğlu da, müteahhitten kaynaklandığını söyleyip geçiştiriyorlar. Vekil Eroğlu arada bir coşuyor “esasen Afyon’da TOKİ diye bişey yoktu, TOKİ Afyon’da destan yazdı” diyerek vatandaşla alay etmeyi sürdürüyor.

Biliyorsunuz TOKİ 2013 yılından bu yana ilimizin 5 güzide mahallesine Kentsel Dönüşüm yapacaktı. Ev sahiplerinin, arsa sahiplerinin, o mahallelerin muhtarlarının dahi bilgisi olmadan, oldu-bittiyle çökeceklerdi vatandaşın mülküne.. Biz sahip çıktıkta, kurtardık. Halkımız her şeyin farkında. Bunların yalanlarına, talanlarına eyvallah etmiyor. Bize de dua ediyorlar sağolsunlar.

Benim buradan Sayın Veysel Eroğlu’na birkaç sorum olacak;

1- 2012 de Akdeğirmen Barajını yaptınız. DPT ve DSİ mühendislerinin buraya baraj yapılırsa su tutmayacağına dair rapor vermelerine rağmen neden yaptınız?

2- Akdeğirmen barajının maliyetini açıklar mısınız?

3- Akdeğirmen Barajı su tutmadığı için Balmahmut köyüne 12 adet su kuyusu yaptınız. Afyonlu baraj suyu yerine kuyu suyu içiyor. Baraj suyu yerine kuyu suyu içilmesi sağlıksız değil mi?

Yeraltı sularını çeke çeke Sinanpaşa ovasında su bırakmadınız! Su azalmasından dolayı Sinanpaşa ve çevresindeki TARIM arazilerine verdiğiniz zararın hesabını nasıl vereceksiniz?

AFJET’E YÜZDE 80 ZAM VAR MI?

AFJET Genel Müdürünü ziyaret ettik. Afyonumuzda 10 bin 200 konut Afjet’le ısınıyor. Geçen sene afjetli vatandaşlarının kışı adeta donarak geçirdiğini anlattık. Bu sene aynı sorunların yaşanıp-yaşanmayacağını sorduk. Afjet Genel Müdürü Kara, tüm önlemlerin alındığını, eksikliklerin giderildiğini sorun yaşanmayacağını söyledi.

Afjet Afyonspor’un mali giderlerini vatandaşın üstlenmesinin doğru olmadığını ilettik. Bu durumun devam edip etmeyeceğini sorduk, cevap alamadık.

Ayrıca Afjet faturalarına ciddi zam yapılacağı duyumları aldığımızı, bunun doğru olup olmadığını sorduk, bunun da cevabını alamadık. Yüzde 80 civarında bir zam söyleniyor. Onu da geçiştirdi cevabını vermedi. Böylesi bir ekonomik krizin yaşandığı dönemde zam yapılmaması gerektiği konusunda da uyarılarımızı yaptık. Afjet’in takipçisi olacağız.

ZAFER HAVALİMANI’NDA 103 KİŞİ ÇALIŞTIĞINI ÖĞRENDİM

Yaklaşık 3 hafta önce, İstanbul’a gittim. Giderken saat 12 sularında Zafer Havalimanı’na uğradım. Havalimanında tabiri caizse in-cin top oynuyordu, kimseler yoktu. Havalimanı yetkilisinden haftada 5 adet İstanbul seferi olduğunu, uçaklarında çok dolmadığı söylendi. Ayrıca Zafer Havaalanında çalışan kişi sayısının da 103 öğrendim.Düşünebiliyor musunuz, 10 yıldır sürekli zarar eden bir işletmenin 103 çalışanı var ve bu işletmenin tüm zararları vatandaşlar ödüyor!

BİZE KATILIN

Tüm yurttaşlarımıza Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun “Bize katılın” çağrısında bulunarak baba ocağına CHP’ye davet ediyorum. Önce genel seçimleri kazanacağız. 85 milyon insanımızın rahat bir nefes almasını sağlayacağız.Sonrasında yapılacak yerel seçim de mevcut belediyelerimize yenilerini ekleyerek ülkemizi sosyal belediyecilikle tanıştıracağız. Halkımızı yeni kadrolar, yeni kurallar ve yeni kurumlarla buluşturup, huzurlu olmasını, mutlu yaşamasını sağlayacağız.

KILIÇDAROĞLU AFYON’A GELİYOR

Sayın Genel başkanımız 25 Ağustos’ta Afyon’a geliyor. Bir aksilik olmazsa o gün burada olacak. Programı netleştiriyoruz basınımızla paylaşacağız.

AFYON’DA BİR KADIN KATLEDİLDİ, BİR KADIN YATAĞA BAĞIMLI HALE GETİRİLDİ

CHP Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Sibel Coğay’da ilde meydana gelen kadın cinayetleri hakkında konuşarak, “Geçtiğimiz günlerde Afyon’da kayıtlı bir kadınımız katledildi. Bir kadınımız yatağa bağımlı kaldı. Bu kadınımız kiraz bahçesinde emekçi olan bir kadın. İki çocuğu ile kiraz bahçelerinden emeği ile kazandığı parayla hayatını devam ettiren bir kadınımızdı. Orada çalışırken kocası tarafından katledilmeye çalışıldı. Diğer kadınımız ailesinin çocuklarının gözü önünde katledilerek öldürüldü. Bizler yeter artık diyoruz. Ülkenin kadınına sürtük diyen yönetime cehalet ile beslenen cahillere boyun eğmeyeceğiz. Devletin tüm kaynaklarını hoyratça harcayan, rant sağlayan, kendinden olanı zengin eden, mitinglerde kazandığımızda şunları yapacağız diyerek bizleri kandırmalarına müsaade etmeyeceğiz. Bizler eşitlikçi bakış açısı ile bunları sonlandıracağız. İstanbul Sözleşmesi’ni tekrar hayata geçireceğiz. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Kadınlarımız çocuklarımız devlet koruması altında en refah şekilde yaşayacaklar. Hak için adalet için geliyor gelmekte olan” dedi