CHP’li Görgöz’ün açıklaması şöyle: 

PROTOKOLLE ÇELENK SUNMAMIZA İZİN VERİLMEDİ

CHP İl Başkanlığı olarak ilgili yerlere, 10 Kasım’da protokolle birlikte Atamızın anıtına çelenk sunma talebimizi ilettik. Geçen yıl da protokolle birlikte çelengimizi sunmuş ve anma törenine katılmıştık. Bu yıl İçişleri Bakanlığının genelgesine istinaden buna müsade edilmeyeceği bildirildi. 

Biz de hep birlikte buradayız. Kocatepe’deyiz. 

TAARRUZ EMRİ BURADA VERİLDİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şu an bulunduğumuz yere, Kocatepe’ye 20 km uzaktaki Şuhut’ta bulunan Hacı Velioğlu Konağını karargah olarak kullanmıştır. Büyük Taarruzun kararını da, İsmet Paşa ve Fevzi Paşayla görüşerek Hacı Velioğlu Konağında vermiştir. Daha sonra Kocatepe’ye hareket etmiş ve buradan da Büyük Taarruzun emrini vermiştir. 

BURASI CUMHURİYET’İN EN YAKIN TANIĞI

Üzerinde bulunduğumuz bu topraklar, laik Cumhuriyetin ve milli mücadelenin en yakın tanığı olan topraklardır. Gazi Mustafa Kemal; emperyalist ülkeler tarafından kuşatılan ülkemizi, vatanına ve halkına duyduğu bağlılık ve sevgiyle savunmuş, birçok cephede büyük zaferler kazanmış ve bağımsızlığımızı ilan etmiştir. Daha sonra; “Savaş meydanlarında kazanılan zaferler, ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça, o ülkenin bağımsızlığından söz edilemez” diyerek sanayileşmenin ve ekonomik kalkınmanın yolunu açmış ve kısa sürede kurulan fabrikalar ve işletmelerle üretim yapan kalkınan bir ülke olmamızı sağlamıştır. Büyük Önder Atatürk, bilgisi ve kabiliyetiyle tarihin akışını değiştiren başarılı bir asker, büyük düşünen devrimci bir lider ve halkıyla birlikte mazlum milletlere umut olmuş, örnek olmuş bir devlet adamıdır. 

KORUYACAĞIZ, KUŞAKTAN KUŞAĞA AKTARACAĞIZ

Atam; Siz ve kahraman silah arkadaşlarınız bu topraklarda verdiğiniz amansız mücadele ile Cumhuriyetimizin temellerini attınız. Bizler genç nesillerle birlikte, bize emanet ettiğiniz laik, Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız ve kuşaktan kuşağa taşıyarak koruyacağız. İlke ve devrimlerinizin aydınlattığı uygarlık yolunda kararlılıkla yürüyeceğiz. Gazi Mustafa Kemal, emperyalizme karşı meydan okurken, başkaldırırken kimseden izin almadı, kimseye de sormadı. Bizler de Atatürk’ün yetiştirdiği nesiller olarak; açtığın yolda, kurduğun ülküde, gösterdiğin amaçta, kimseye boyun eğmeden yürüyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde sevgi, saygı, özlem ve minnetle anıyoruz.