CHP’den yapılan açıklama şöyle:

KESK VE EĞİTİM SEN’DEN ZİYARET

Bugün, KESK Genel Başkan Yardımcıları Sayın Gönül Şimşek, Sayın Varol Öztorun, Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Sayın Ramazan Gürbüz, Sayın Ahmet Karagöz ve Afyonkarahisar Eğitim-Sen Şube Başkanı Sayın Ender Karaaslan CHP İl Başkanlığı’na ziyarete geldiler. 

Ülkemizde, kamuda ve eğitim-öğretimde yaşanan sorunları dile getirdik. Partimizin ve sendikaların çözüm yollarını değerlendirdik. 

EN KIYMETLİ YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIM

CHP İl Başkanlığı olarak; Siz, köprüler, otoyollar, havalimanları, alt geçitler yapabilirsiniz. Bu yatırımlar gelişmeye paralel yapılması zorunlu yatırımlardır. Ancak en büyük, en önemli yatırım, insana, emeğe yapılan yatırımdır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı yetişmesi de buna bağlıdır. O nedenle başta eğitimde köklü değişime ihtiyaç var. Laik, çağdaş eğitim sistemi kurulmalıdır. 

KILIÇDAROĞLU YANIMIZDA OLDUĞUNU SÖYLEDİ

KESK Genel Başkan Yardımcısı Sayın Varol Öztorun; Kamu çalışanlarının sözleşmelerinin sıkıntılı bir biçimde devam ettiğini, bu konuda CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP’nin yanlarında olduğunu, destek verdiklerini ifade etti. 

EĞİTİM DÜZELMELİ

Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Gürbüz; Eğitim-öğretimde, öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin yaşadığı sorunlardan söz ederek, mevcut eğitim düzeninin daha sağlıklı hale getirilmesi gerektiğini söyledi. 

İLK SEÇİMDE GİDECEKLER

CHP İl Başkanı Görgöz; Ziyaretlerinden dolayı sendika başkanlarına teşekkür etti. “Hiç merak etmeyin, ilk seçimde, toplumu ayrıştıran, ötekileştiren bu yalan iktidarı gidecek, göndereceğiz, hep birlikte halkın iktidarını kuracağız” dedi. 

CHP'DEN MALİ MÜŞAVİRLER ODASINA ZİYARET

Bugün, CHP İl Yönetimi ve Merkez İlçe Başkanımız Ömer Akyıldız ile birlikte, Afyonkarahisar Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Sayın Serhat Gümüş’ü ziyaret ettik. Salgın sürecinde, esnafın, iş insanlarının ve muhasebecilerin yaşadığı sorunları görüştük. İlimizde ve ülkemizde farklı kesimlerin, aynı anda çok değişik yaşam biçimleri olduğuna dikkat çektik. Yaşanan belirsizliğin ise, piyasaları olumsuz yönde etkilediğini dile getirdik.

Afyonkarahisar SMMMO Başkanımız Serhat Gümüş’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür ettik. Başarılar dileyerek ziyaretimizi sonlandırdık.