CHP'li Görgöz'ün açıklaması şöyle:

Bu hafta Ahilik Haftası. Sabah CHP İl Başkanlığı olarak, bu sabah saat 9.00 da Esnaf ve Sanayi Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin çelenk sunma törenine katıldık. Oda ve kooperatif başkanlarımıza Ahilik Haftası’nın hayırlı olmasını diledik. Değerli basımımızın aracılığıyla tüm esnaflarımızın, sanayicilerimizin ve zanaatlarlarımızın Ahilik Haftasını kutluyorum. CHP olarak her zaman esnafımızın yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. 

Biliyorsunuz 1.5 yıllık bir aradan sonra okullarımız açıldı ve yüz yüze eğitim-öğretim dönemi yeniden başladı. Geçen haftaki basın açıklamamızda, eğitim ve öğretim de ciddi sorunlarımız olduğunu dile getirmiş, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize, “eğitim öğretimle ilgili herhangi bir konuda sorun yaşarsanız bize bildirin, CHP il başkanlığı olarak her an sizin yanınızdayız” diyerek çağrıda bulunmuştuk. 
1 haftayı geride bıraktık. Bu süre içerisinde çok büyük sorunların olduğuna dair bilgiler, şikayetler aldık. 
Bu şikayetler nelerdir sizinle paylaşmak istiyorum: 
1- Özellikle ilimizin nüfus yoğunluğu olan semtlerindeki okullarda sınıflar aşırı kalabalık. Sınıflar en az 35-40 kişiden oluşuyor ve öğrenciler bitişik nizam oturtuluyor. 
2- Çok fazla öğretmen açığı bulunmaktadır. 
3- Tam olarak hijyen tedbirleri alınmamıştır. Maske, sabun ve diğer hijyen maddeleri yeterli değildir. 
4- Hem öğrenci hem de öğretmen tuvaletleri ihtiyacı karşılamamaktadır, yeterli değildir. 
5- Okullarımızda sağlıklı bir çalışma ortamı yoktur. Çünkü yardımcı personel açığı vardır. Yardımcı eleman ihtiyacı İŞKUR üzerinden geçici görevlendirmelerle sağlanmaktadır. 
Bundan dolayı öğretmenlerimiz temizlik yapmak durumunda kalmaktadır. Hatta bazı okullarımızda veliler temizlik için yardıma çağrılmaktadır. 
6- Sınıflarda havalandırma sistemi oluşturulmamıştır. 
7- Aşı karşıtları ile ilgili alınan önlemler yetersizdir.

ÇÖZÜMLER: 
Seyreltilmiş sınıf uygulamasına geçilmelidir. Bunun için ya ilave derslikler açılmalı ya da boş olan okullar eğitime açılmalıdır. 
Bu yapıldığında zaten yetersiz olan öğretmen açığı daha fazla ortaya çıkacaktır. Haliyle önce öğretmen açığı giderilmeli, en az 100 bin öğretmen ataması derhal yapılmalıdır. 

Hijyen maddelerinin eksiklikleri hiç zaman kaybetmeden tamamlanmalıdır.  

Öğretmen ve öğrenci için ilave tuvaletler yapılmalı ya da mevcut olanlar genişletilmelidir. 

Sınıfların havalandırılması için kış aylarını da dikkate alan bir pencere sistemi tüm sınıflarda hayata geçirilmelidir. 

Tüm okullarımıza kadrolu yardımcı eleman alınmalıdır. 

Aşı karşıtlarına karşı kalıcı ve etkili önlemler alınmalıdır. 

Tüm bu ihtiyaçların giderleri MEB bütçesinden karşılanmalıdır. MEB bütçesi yetersizse artırılmalıdır. Alınacak tedbirlerin mali yükü velilerden karşılanmamalıdır. 

Eğitim sorunu ülkemizin en önemli sorunlarının başında gelmektedir. Hele Afyonumuz bu önemli konuda daha da gerilerde kalmıştır. 
Bu nedenle bir kez daha yetkililere uyarıda bulunuyorum; 10 yıldır başarısızlığı kanıtlanmış il milli eğitim müdürünü görevden alınız!