CHP’li Burcu Köksal, Afyon Postası’nın 3’ncü yılı kapsamında gazeteyi ziyaret etti. Gazetenin sahibi Nail Azbay’ın sorularını yanıtlayan Köksal, özetle şunları söyledi: 

TÜRK TARİHİNİ BİLEMEYECEKTİK

Zafer Haftası kutlandı kutlanmasına ama bu yıl kutlamalar istediğimiz kadar coşkulu geçmedi. Malazgirt’e verilen önem Kocatepe’ye verilmedi. İktidar partisi düzeyinde, devlet erkanı düzeyinde yeterli katılım sağlanmadı. Sadece bölge milletvekillerinin katılımıyla yetinildi. Halbuki bugün Kocatepe ve Dumlupınar olmasaydı son Türk Devleti yok olacaktı. Bugün Kurtuluş Savaşı olmasaydı, Kocatepe ve Dumlupınar olmasaydı eğer Malazgirt kutlanamayacaktı. Türk Tarihini bilemeyecektik bile. Cumhuriyetimizin temelleri burada atıldı. Ama ne yazıkki bu yıl kutlamalar sönük geçti. Ben fener alaylarıyla bütün halkımıza yayarak dolu dolu etkinliklerle geçmesini isterdim. Yürüyüşte zayıf geçti. Keşke iktidar partisi biraz daha önem verilseydi. Ümit ediyoruzki önümüzdeki yıllarda bu böyle devam etmesin. İktidar partisi yöneticileri Kocatepe’ye katılsınlar. 

NEDEN RESEPSİYONA KATILMADI

Dazkırı Belediyemiz meşalelerle bir yürüyüş düzenledi. Akabinde de bir halk konseri düzenledi. Bizde belediyemize destek amaçlı oradaydık. Bunları kutlamak bu coşkuya ortak olmak için Dazkırı Belediyemizin programına katıldık. Orada meşalelerle İzmir ve onuncu yıl marşı ile yürüdük. Zafer Bayramını bayram gibi kutlamaya çalıştık. Afyon Belediyesi’ne de diğer AKP’li belediyelere bunun örnek olmasını diliyorum. 

AFYON POSTASI, AFYONKARAHİSAR’A İVME KAZANDIRDI

Tarafsız ve ilkeli bir haberciliği var. İnternet haberciliğinde Afyonkarahisar’a büyük bir ivme kazandırdı. Özellikle yapmış olduğunuz sokak röportajları, halkın söylemlerini yansıtıyor olmanız, bizlerin vatandaşa ulaşma noktasında sesimiz olmanız çok kıymetli. Her görüşten kişiye ve siyasilere yer veriyorsunuz. Ayrım yapmadan her şeyi haber olarak yayınlıyorsunuz. Tarafsız ve objektif davranıyorsunuz. Ben bu yüzden memnunum. Başarılarınızın devamını diliyorum.