Yalçın Görgöz’ün açıklamaları şöyle: 

SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ

Bugün Sakarya Meydan Muharebesinin 100. Yıldönümü. 23 Ağustos’ta başlayan muharebe, aralıksız olarak 22 gün ve 22 gece devam etmiş, 13 Eylül 1921’de sona ermiştir. 

Laik Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurtuluşunun ve kuruluşunun önderi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve kahraman silah arkadaşlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. 

50 YILLIK HEDEF BELİRLEMELERİ MANİDAR

20 yılda ülkemizin varlıklarını sata sata bitiremeyen, yarattıkları ekonomik buhran neticesinde halkı canıyla-cüzdanı arasına sıkıştıran, kendisinden olmayan herkesi ötekileştiren, hukuku, adaleti yok eden bir iktidarın ülkemizi getirdiği durum ortadadır. Bir de kalkıp 50 yıllık hedef belirlemeleri manidardır. 

YALAN, DOLAN HEPSİ HİKAYE

Afyonkarahisar belediye başkanı yapılan bir anket sonucunda en başarılı 6. belediye başkanı olmuş. En başta belediye çalışanlarının memnun olmadığı bir belediye başkanından söz ediyoruz. 

Emekliliği gelenlerin bir an önce ayrılması için mobbing uygulayan bir belediye başkanından söz ediyoruz. Çünkü kendi kadrosunu kurmak istiyor! 

Vizyon projeler ne oldu? 

Trafik sorunu halloldu mu? 

Toplu taşıma için raylı sistem ne oldu? 

Teleferik ne oldu? 

Hepsi hayal! 

Hep yalan-dolan, hepsi hikaye...   

Biz bu iktidarın miadının dolduğunu biliyoruz. Onun için iktidara geldiğimizde yapacaklarımızdan söz etmek istiyorum. 

CHP İKTİDARINDA İLK 1 HAFTADA YAPACAKLARIMIZ

1- Katar ordusuna peşkeş çekilen Sakarya'daki Tank-Palet Fabrikası'nı hemen geri alıp, şanlı ordumuza iade edeceğiz.

 2- Esnafın, pandemi döneminde bankalardan aldığı kredilerin faizlerini silecek, anaparayı ise makul ölçülerde taksite bağlayacağız.

 3- Bir kararname ile esnafın stopaj vergisini kaldıracağız.

 4- Çiftçilerin, bankalardan veya tarım kredi kooperatiflerinden aldıkları kredilerin faizlerini sıfırlayacak, anaparayı ise makul ölçülerde taksite bağlayacağız. 

5- KYK borçlarından ötürü başlatılan tüm hacizleri durduracak, borçların faizlerini silecek; borçlu iş sahibi olduğunda, anaparayı makul taksitlere böleceğiz.

5- Beşiktaş'taki terör saldırısında hayatını kaybeden 39 polis, 8 sivil toplam 47 şehidimiz için toplanan paraların tamamını faizleriyle birlikte, hak sahiplerine teslim edeceğiz.

7- 15 Temmuz Şehit ve Gazileri için vatandaştan toplanan paraların tamamını faizleri ile birlikte hak sahiplerine vereceğiz.

8- Hangi koşulda bedeli ne olursa olsun; vatan topraklarına sahip çıkacak, Süleyman Şah Türbesi'ni vatan toprağına geri götürerek, orada şanlı bayrağımızı dalgalandıracağız."