İşte Görgöz’ün açıklamaları:

AKSAKLIKLAR VAR

Virüs salgınının hızla yayılmasıyla, vaka sayısı ve kayıp sayıları da hızla yükselmeye devam ediyor. 01.04.2020 itibarıyla, son yapılan açıklamaya göre, 2704 kişiye Covid-19 tanısı konuldu, 46 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı 13 bin 531'e, can kaybı 214'e ulaştı. Sadece 65 yaş ve üzeri insanlarımıza sokağa çıkma yasağı uygulanan ülkemizde, sağlık sektöründe ve çalışma hayatında yaşanan aksaklıklar saymakla bitmez. Şimdilik bu konulara değinmek istemiyorum.

 BİRLİKTE MÜCADELEYİ ÖZLEMİŞİZ

Aksaklıkların, düzensizliklerin hat safhada olduğu, vaka ve kayıp sayılarının hızla arttığı böylesi zor günlerde, dayanışmaya ne kadar ihtiyacımız olduğunun da farkına vardığımızı sanıyorum.Hep beraber, hiç ayrışmadan, birlikte mücadele etmeyi ne kadar da çok özlemişiz. Bu mücadeleyi, Cumhuriyet Halk Partili, başta büyükşehirler olmak üzere tüm belediyelerin, halkla dayanışarak ortaya koyması ve yüksek performans göstererek çalışması hepimizi ziyadesiyle mutlu ediyor.

 İKTİDAR RAHATSIZ OLDU

Derman belediyeciliğin, sosyal belediyeciliğin nasıl olduğunu uygulamalarıyla gösteren ve gerçekten de harikalar yaratan belediyelerimizin bu çalışmaları, gördüğümüz üzere iktidar kanadını fazlasıyla rahatsız etmiş. Üstelik bu harika çalışmaları, tüm imkansızlıklara rağmen yapıyor olmaları, ayrı bir başarı hikayesi.

İKTİDAR SALGIN SÜRECİNİ YÖNETEMEDİ

Bildiğiniz üzere, başta Ankara, İstanbul, İzmir ve diğer büyükşehir belediye başkanlarımızın başlattığı bağış kampanyası hesaplarına dün itibarıyla bloke konuldu. Yani yurttaşlarımızın, halkımızın ihtiyaçlarına katkı sunmak için gönüllü olarak bağışta bulunmaları birilerini ciddi rahatsız etti. Bu durumun hukuki boyutuna girmek istemiyorum, zira yapılan uygulamanın hukuksuz bir uygulama olduğu defalarca anlatıldı.İktidar, her konuda olduğu gibi korona salgın sürecini de yönetememiş, sınıfta kalmıştır. CHP’li belediyeler, yaptıkları çalışmalarla, iktidarın çok önüne geçmiştir. Bu durum iktidarı öylesine rahatsız etmiş olmalı ki, vatandaşın yararına toplanan yardımlara dahi engel olmak için hesaplara bloke konmuştur.

İKTİDARA GÜVEN KALMADI

Mevcut durumun bir başka açıdan tarifi şudur; yıllardır toplanan bunca vergiler, Merkez bankasının “yedek akçesi”, işsizlik fonundaki paralar, deprem (vergisi) paraları, 15 Temmuz Şehitlerimiz için toplanan paraların hesabını veremeyen iktidara güven kalmamıştır. CHP’li belediyelerimiz, halkımız için halkçı belediyecilik hizmetlerine, derman belediyecilik hizmetlerine hiç ara vermeden devam edecektir. İktidarın bu ayırmacı tutumu da halkımız tarafından hiçbir zaman unutulmayacaktır.