Kuyumculukta taksit imkanın yeniden geldiğini dile getiren Afyonkarahisar Kuyumcular Sarraflar Dernek Başkanı Hayrettin Güzbey, “Kuyumculuk sektöründe İşleri canlandırmak adına işçilik gerektiren ziynet, takı ve mücevherat ürünlerinde kredi kartına 4 taksit imkanı geri geldi” dedi.

YOĞUN ÇABA SARF EDİLDİ

Güzbey yaptığı açıklamada geçen yıl Ağustos ayı öncesine kadar bireysel kredi kartları ile altın satışına 4 taksit yapılabildiğini hatırlattı ve Ağustos 2018’de BDDK’nın yaptığı düzenleme ile Kuyumculuk sektöründe kredi kartlarına taksit imkanının kaldırıldığı fakat İstanbul Kuyumcular Odası ve İlimiz Derneği’nin de içinde olduğu Oda ve Derneklerin yoğun çabaları neticesinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 27 Mart 2019 tarihli ve 8314 sayılı kararı ile Banka kartları ve Kredi kartları hakkında yönetmeliğin 26’ncı maddesinin 7.fıkrası uyarınca 11 Ocak 2019 tarihli ve 8198 sayılı kurul kararı ile taksit yasağına tabi tutulan Kuyumla ilgili harcamalarda, basılı ve külçe halinde olmayanlar için taksitlendirme süresinin 4 aya çıkarılmasına karar verildiği ve yürürlüğe girdiğini belirtti.

İŞÇİLİK GEREKTİREN ÜRÜNLERE 4 TAKSİT

Çeyrek altın, gram altın, külçe altın gibi ürünlerde taksit yapılamayacağının altını çizen Güzbey, yeni düzenlemenin hem tüketiciler hem de sektör için faydalı olacağını sözlerine ekledi. Güzbey, “Ülkemiz genelinde 35 bin kuyumcu ve 6 bin üreticisiyle toplam 1 milyon kişinin geçimini sağladığı mücevher sektörüne nefes aldıracak böylesi bir kararın alınması bizler için büyük bir mutluluk oldu. Tüm esnafımız ile birlikte Sektörümüzü kötü amaçlı kullananlar ve sektör dışında faaliyet gösteren bundan önce taksit olayının kaldırılmasına sebep olanlar ile mücadelemiz bundan sonra çok daha fazla devam edecek, bu işlerle uğraşanlara fırsat vermeyeceğiz. Karar sonrası sektörümüze inanan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçenlere, destekleyenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum, Sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.