Afyonkaraharahisar – Kütahya karayolunun 12’nci kilometresinde ÇYDD’nin Afyonkarahisar Şubesi’nin Kurucu Başkanı Ceyhun Yeltekin Arısoy için hatıra ormanı oluşturuldu. Etkinliğe merhum Ceyhun Yeltekin Arısoy’un eşi Murat Arısoy ve çocukları Fırat ile Arda’nın yanı sıra ÇYDD’nin şimdiki Başkanı Serap Öztürk, dernek üyeleri ve derneğin burs verdiği öğrenciler katıldı. Etkinlik kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temin edilen yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu.

“İSMİ EBEDİYEN YAŞAYACAK”

Hatıra ormanının kuruluşu hakkında bilgi veren ÇYDD Başkanı Serap Öztürk, Ceyhun Yeltekin Arısoy isminin ebediyen bu ormanda yaşayacağını belirterek, “Eğitim seferberliğinde çok büyük desteği olan derneğimizin Afyonkarahisar şubesinin kurucusu olan, rahmetli Ceyhun Yeltekin Arısoy adına yapılacak olan Hatıra Ormanı sahasında fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Bu sayede daha yeşil bir Türkiye’nin inşa edilmesinde hep birlikte katkı sağlamak için bu faaliyetimizi gerçekleştiriyoruz. Rahmetli Ceyhun Yeltekin Arısoy’un adı Hatıra Ormanı’nda ebediyen yaşayacaktır. Kendisi derneğimizde yöneticilik yaptığı dönemde Atatürk ilke ve devrimlerini, Cumhuriyet’in kazanımlarını  koruma yolunda, bilimsel düşünme ve sorgulama yetilerini geliştiren, insan haklarına saygılı, çağdaş bir yaşam ve eğitim için pek çok gencimize sahip çıkmıştır. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz.” Dedi.

“ORMANLAR AKCİĞERİMİZ”

Ağaçlandırma faaliyetlerinin önemine değinen Öztürk, “Ormanlar bu ülkenin akciğerleridir. Küresel ısınma nedeniyle ülkemiz ve dünya kavruluyor. Bu yüzden ağaçlandırma çalışması yapmak çok önemli. Bu projenin hayata geçirilmesine öncülük eden gençlerden sorumlu  öğrencimiz Serdal Dinç’e, Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine, ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Ceyhun Yeltekin Arısoy’un eşi Murat Arısoy ise, bu faaliyetten çok duygulandığını söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti. Ceyhun Yeltekin Arısoy, 2015 yılında vefat etmişti.