Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) haftalık basın toplantısına İl Başkanı Mehmet Kocacan, MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya ve parti yönetimi katıldı. Seçim çalışmaları hakkında basına bilgiler veren İl Başkanı Mehmet Kocacan, “MHP Afyonkarahisar teşkilatı olarak il genelinde 52 belediye başkan adayımızı geçtiğimiz hafta düzenlenen aday tanıtım toplantısında kamuoyuna tanıttık. MHP olarak en çok aday çıkartan teşkilat biz olduk. Dazkırı, Evciler ve Sinanpaşa ilçelerinde aday çıkarmayarak, Cumhur İttifakına destek vereceğiz. Dinar ilçemizde ise ortak aday çıkartacağız. Dinar’da MHP Belediye Başkan Adayımız Nihat Sarı, Cumhur İttifakının adayının ortak adayı olmuştur. Bildiğiniz gibi Dinar Belediye Başkanı MHP’nin helal oylarıyla başkanlığa seçilmiş ama daha sonra diğer bir siyasi partiye geçmiştir. İnşallah Dinar’da zafer Cumhur İttifakının olacaktır. Geçtiğimiz haftasonu Dinar’da seçim ofisinin açılışına katıldık ve Dinar halkının Cumhur İttifakına olan ilgisine şahit olduk. Buradan diyebiliriz ki Dinar’da iş bitmiştir” dedi.

 

“TÜM BELEDİYELERDE 3 HİLALİ DALGALANDIRACAĞIZ”

Belediye Başkan adaylarının her zaman yanlarında olduklarını dile getiren Mehmet Kocacan, “Aday çıkarttığımız tüm belediyelerde 3 hilali dalgalandıracağımıza inanıyoruz” diye konuştu. Kocacan, “Başta MHP MYK Üyemiz Afyonkarahisar Milletvekilimiz Mehmet Taytak olmak üzere il ve ilçe yönetimi olarak başkan adaylarımızın her daim yanlarındayız. Belediye başkan adaylarımız şuanda kapı kapı dolaşarak seçmenlerine yaptıklarını ve yapacağı projeleri anlatıyorlar. Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayımız Fatih Çetinkaya ise merkezde yoğun bir seçim çalışmasına girmiştir. Fatih başkanımıza vatandaşlar tarafından yoğun ilgi vardır. Afyonkarahisar merkezde Fatih Çetinkaya’yı, diğer beldelerde ise başkan adaylarımızı belediye başkanı yaparak yerel de iktidar olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

 

“TAKLİTLERİMİZDEN SAKININ”

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya projelerinin diğer siyasi parti rakipleri tarafından taklit edildiğini söyledi. Şimdiye kadar açıkladığı projelerin diğer rakipleri tarafından isminin değiştirildiğini veya ufak tefek rötujlar yapılarak kamuoyuna servis edildiğini söyleyen Çetinkaya, projelerinin 15 kişilik bir ekip tarafından ve kendisi tarafından bizzat hazırlandığını dile getirdi. Çetinkaya, “Ben diğer rakip arkadaşlarımı takip ediyorum. Burada çok net gördüğümüz bir şey var. Projelerimiz gerçekten taklit ediliyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Her basın toplantısında bir proje açıklıyorduk. Ama artık özel bir basın toplantısı düzenleyerek kısım kısım görselleriyle beraber projelerimizi açıklayacağız. Seçim çalışmaları sırasında vatandaşlarımızla konuşurken projelerimizi anlatıyoruz. Anlatınca da bir şekilde rakiplerimizde duyuyorlar. Onlarda hemen bu projeler üzerinde bir takım ufak tefek küçük rötujlarla bizim projeleri kendileri üretmiş gibi kamuoyuna açıklıyorlar. Hatta diğer adaylarımızın 2014 yılında ürettiğimiz projeleri takip ettiğini görüyoruz. İsmini değiştirip değiştirip kamuoyuna lanse ediyorlar. Buradan sizin aracılığıyla vatandaşlarımıza sesleniyorum taklitlerinden sakının diyorum” dedi.

 

“PROJELERİMİZİN ARKASINDA VEKİLİMİZ MEHMET TAYTAK VAR”

AK Parti ve MHP ile birlikte yerel seçimlere Cumhur İttifakının ortaklığı ile girildiğini ve Afyonkarahisar’da Cumhur İttifakı’nın 2 adayı olduğunu söyleyen Çetinkaya, projelerinin arkasında MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ın da olduğunu sözlerine ekledi.  Çetinkaya, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey, ‘Cumhur İttifakı pazara kadar değil, mezara kadar gidecek’ demişti. Daha sonra MHP Genel Başkanımız Liderimiz Devlet Bahçeli Bey de ‘Cumhur İttifakı’nın devletimizin beka meselesi’ olduğunu söylemişti. Ayrıca sayın milletvekilimiz Mehmet Taytak Bey sayın genel başkanımızın yol arkadaşıdır. Hem bakanlıklar düzeyinde olsun hem de AK Parti’nin üst düzey yöneticileri olsun ne kadar etkili ve belirleyici olduğunu biliyoruz. Biz merkezde Cumhur İttifakıyla bir yarış içerisindeyiz. Cumhur İttifakı içerisinde bizim farkımız ise ehliyetli ve liyakatli olmamızdır. Projelerimizin hayata geçmesinde Cumhur İttifakı ortağı olmamamızdan dolayı daha kolay olacaktır” diye konuştu.