Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen haftalık basın toplantısına İl Başkanı Mehmet Kocacan, Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal, Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya ve çok sayıda partili katıldı.

FATİH ÇETİNKAYA BİZİM DOĞAL ADAYIMIZDIR

Fatih Çetinkaya’nın MHP’nin doğal adayı olduğunu ve kendisini Belediye Başkanlığı’na taşımak için söz verdiklerini belirten İl Başkan Kocacan, “Cumartesi günü 9 Şubat 1969’da kurulmuş olan partimizin 50. yılını kutladık. Geçmişte şehit olmuş arkadaşlarımıza yetişemedik ama bugün onların ali olan hakları tüm Türkiye’ye haykırmak istiyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi hiçbir davada koltuk gütmeden,menfaat düşünmeden geleceği kaygısı ile Türkiye’nin ne zaman, nerede, ne lazımsa feragat da,sadakat de asla kusur etmeden daima dimdik, durmayı kendine prensip edindi. Önümüzdeki bu yerel seçimlerde alev alev hizmet aşkıyla yanan dava adamlığında geçmişten günümüze kadar ne kadar ne varsa hafızasında, münazaasında, kaydında bulunduran daha önce de bu işte prensipleriyle birlikte hizmet veren Fatih Çetinkaya kardeşimiz bizim doğal adayımızdır. Hiç kimse aklının köşesinden bir yerinden bir şey geçirmesin. Tekrar aleni söylüyoruz. Afyon’un mihmandarı olarak, şehrül emini olarak Fatih Çetinkaya kardeşimizi kanımızın son damlasına kadar oraya taşımaya söz verdik, and içtik. Bu bizim şiarımız, sözümüz olsun. İnşallah Allah bu kutlu davada, bizi emelimize, amacımıza engel çıkartmadan ulaştırsın diyorum.” dedi.

MHP 5 BİN EVLADINI ŞEHİT VERDİ

MHP’de siyaset yaparken titrediğini dile getiren MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Kent Bilimci Fatih Çetinkaya, “Ben Milliyetçi Hareket Partisi’nde titreyerek siyaset yapıyorum. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi bugünlerine gelmeden 5 bin evladını şehit verdi. Onların kanı var. Onların kanı bizim için mübarektir. Ben, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türk Milleti var oldukça, Türk Milletinin selameti, Türk Devletinin bekası için her türlü fedakarlığı yapacağına son neferine kadar hiç gözünü kırpmayacağını ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

AFYON’DA MHP’NİN ADAYINI GERİ ÇEKMESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Afyonkarahisar’da MHP’nin adayının kendisi olduğunu ve çekilmenin olmayacağını tekrar tekrar vurgulayarak söyleyen Çetinkaya, “Sayın Cumhurbaşkanımız ile bilge liderimiz Türkmen Bey’i Sayın Genel Başkanımızın görüşmeleri neticesinde özellikle kayyum atanan bölgelerde ve risk olabilecek yerlerde tek adaya düşülmesi noktasında bir görüş birliğine varıldı. Bu konuda görüşülüp değerlendirilmesi yapıldı. Bu değerlendirmeler içerisinde tekraren tekraren tekraren ilan ediyoruz; Afyonkarahisar’da Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayını geri çekmesi söz konusu değildir. Cumhur kazananı, galip tarafı, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Adayı şahsım Fatih Çetinkaya’dır. Tekrar tekrar söylüyoruz, tekrar tekrar üstüne basıyoruz, bu söylemlerin bilinçli olarak çıkarıldığı biliyoruz. Bunu çıkaranların canlarının böyle istediğini de biliyoruz. Ama olsa dükkan sizin diyoruz. Böyle bir şey olmayacak, öyle bir şey yok.” ifadesine yer verdi.

ÖZEL İNSANLARA ÖZEL PROJELER

Özel İnsanlar İhtiyaç ve Tespit Komisyonu ile Özel İnsanlar Yaşam Merkezi projelerini tekrar hatırlatan Çetinkaya, “Afyonkarahisar’da engelli kardeşlerimizin oranı yaklaşık yüzde 8 engellimiz var. Yani yaklaşık 10 kişiden birimiz engelli ve hepimiz birer engelli adayıyız. Engellilerimize, yardım, proje, hizmet noktasında maalesef kamuoyunda doğru tespitlerin yapılmadığını görüyorum.” ifadesini kullandı.

MECİDİYE MAHALLESİNDE İNSANLARIN CAN GÜVENLİĞİ BİLE SIKINTILI NOKTAYA GELDİ

“Mecidiye Sokağa Çıkıyor” projesi ile Mecidiye’de yaşayan Afyonkarahisar’lıların artık rahatça sokağa çıkabileceğini söyleyen Çetinkaya, “Mecidiye Sokağa Çıkıyor adı altında bir projeden bahsettik. Bazı konuları çok net olarak ifade edemediğimiz için insanlar neyi kastettiğimizi anlamamış olabilir. Biz bu memleketin çocuğuyuz ve bu memlekette yaşıyoruz. Mecidiye’de insanların artık sokakta huzurlu olmadığını, ailesi ile sokağa çıkamadığını biz biliyoruz. Biz bunu yaşıyoruz. Dün akşam ki yaşanan sıkıntı ve olayları biliyor musunuz? Yine olaylar ve sıkıntılar yaşandı. Artık bizim Mecidiye Mahallemizde insanların neredeyse can güvenliği bile sıkıntılı. Bu noktada emniyet müdürlüğümüz bile çok ciddi sıkıntı çekmeye başladı. Evet biz mülteci mantığı ile memleketinden edilmiş insanlara kucak açan bir milletiz. Biz 400 yıl boyunca hükmettiğimiz bir memlekete kendi dilimizi mecbur etmemiş bir milletiz. Benim misafir ettiğim bir adam, kadınlarımızın kızlarımızın, insanlarımızın parka bile çıkmasına engel olacak. Buna bizim müsaade etmemiz mümkün değildir. Evet kanunlar bir yere kadar müsaade edebilir. Kanunlar yoluyla bu mümkün olabiliyorsa şehir dışında bir kamp oluşturup kendilerini dışarıya çıkarmak üzere başta Valiliğimiz İl Göç İdaresi olmak üzere gerekli temasları da yaparız, elimizden geleni de yaparız. Ama iş çıkmaza giriyorsa; benim vatandaşım kendi vatanında parkına çıkamıyorsa biz o zaman misafirlerimizin kolundan tutup eşlik ederek şehir dışına götürmesini de biliriz. Buradan Afyonkarahisar’a bu huzur vaadimizi söz veriyoruz.” diye konuştu.