Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, Afyonkarahisar Belediye Meclisi Üyesi Bekir Özerdem, MHP İl Başkan Yardımcısı Halil Kocaşaban ve MHP heyeti, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ATSO) ziyaret etti. Ziyarette ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, ATSO Meclis Katip Üyesi Osman Erdem, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Hayrettin Güzbey ve Hacı Sait Evrenkaya hazır bulundu.

“AFYON’DAKİ YATIRIMCILARI SEVİYORUZ”

Ziyaret hakkında açıklama yapan MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, “Başta mermer olmak üzere, ülkemize ve memleketimize döviz girişi sağlayan fedakar yatırımcılarımızı çok önemsiyorum. Ticaret ve Sanayi Odamız, aylık mevduat faizlerinin 2,5’lerde gezdiği bir dönemde yatırım yapan, risk alan, istihdam yapan insanların toplandığı, ekonomik anlamda bu işin çilesini çeken insanların toplandığı bir kuruluştur. Sanayi olmazsa, yatırım olmazsa yerel yönetimler dahil hiçbir alanda bir adım atmamız mümkün değil. Her şeyden önce ekmek lazım, karnımızın doyması lazım, mutlaka zenginleşmemiz lazım. Zenginleşmemiz için üretmemiz lazım. Üreticilerimizin mekanı, makamı, örgütü ve kurumu olan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı, sizin nezdinizde ziyaret ettik. Bu anlamda Afyonkarahisar’daki yatırımcıları seviyoruz. Sizin nezdinizde yatırımcılara saygı ve sevgilerimizi iletiyoruz” dedi.

ŞEHİRLER BİRBİRİ İLE YARIŞIYOR

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ise ziyaret dolayısıyla teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Türkiye heyecanla bu seçimi bekliyor. Bu seçimde yerel yöneticilerimizi seçmiş olacağız. Türkiye için ve şehrimiz için önemli. Çünkü şehirler de birbirleri ile yarışıyorlar. Son 10 senedir bizler, çalışmalarımızda yerel yöneticilerimizden, Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’ndan ve milletvekillerimizinden en üst düzey destek aldık. Afyonkarahisar belirli bir noktaya geldi ama çok daha iyi yerlere gelmesi lazım. Allah neredeyse bütün nimetleri Afyon’da toplamış. Bunu en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Bunu tek başına Ticaret ve Sanayi Odası’nın, tek başına Belediye’nin üstlenmesi mümkün değil” ifadelerini kullandı.

AFYON, UYUM SAYESİNDE GELİŞTİ

Şehrin uyumlu çalışma ile ilerlediğini hatırlatan Serteser, “10 senede belirli bir uyum yakaladık. Bundan sonra da bu uyumun devam edeceğini düşünüyoruz. Her kim Belediye Başkanı olursa bu uyum içinde devam etmek zorundayız. Çünkü şehrin gelişmesinde kavgaların, tartışmaların, şahsi çekişmelerin hiçbir faydası olmuyor; aksine tartışma ve çekişmeler şehre zarar veriyor. Biz bunlara değişik dönemlerde şahit olduk. Son on senede bunun tersini yaşadık ve bu süre zarfında Afyonkarahisar iyi bir şekilde gelişmiştir” diye konuştu.

ŞEHİR İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMAK GEREK

Afyonkarahisar’daki uyumun devam etmesini dileyen Serteser, şöyle devam etti:

“Biz Afyon olarak kabuğumuzu kırdık. Yeni Belediye Başkanımız ile birlikte, milletvekillerimiz ile Afyon’u çok daha ileriye götüreceğiz. İnşallah 4 seneden fazla bir süre seçim olmayacak. Çok seçim olması, her konuyu etkiliyor. Seçim olduğunda yatırımlar ertelenebiliyor. Sizden istirhamımız Afyonkarahisar’daki bu uyumun devam etmesidir. Buna da eminiz. Ticaret ve Sanayi Odası olarak özel sektörün çatı örgütüyüz. Ülkenin zenginleşmesi için özel sektörün zenginleşmesi gerekiyor. Özel sektör zenginleştikçe refah düzeyi artar. Özel sektörün sorunlarının birlikte ele alınması gerekiyor. Şehrin ekonomisi için birlikte çalışmamız lazımdır.”