Afyon Postası’nın bu haftaki sokak röportajlarının konusu Uzun Çarşı’nın trafiğe kapatılıp kapatılmaması konusu oldu. Çarşı esnafından Celal Koçkan, çarşının trafiğe kapatılmasının en büyük yanlış olduğunu dile getirerek özetle şunları söyledi: 

EN BÜYÜK YANLIŞ OLUR

Buranın trafiğe kapatılması en büyük yanlış olur. Burdan yukarıya verilecek başka yol var mı? Bana izah eder misiniz? Cevabını verebilir misin? Yukarısı boğulur. Bu vatandaş yabancı gelişiyle ayakta klan bir esnaf. Buradan yabancının ayağı kesildiğinde bu esnaf aç kalır. Büyüklerimizin birisi geldi eski hal çarşısını yıktı o tarafı öldürdü. Birisi geldi Yoncaaltı Cami’nin arkasını yıktı orayı öldürdü. Tuz Pazarı ile Saraçlar Caddesi’ni öldürdüler. Afyon’umuzu bıraksınlar. 

BURASI YAZLIK MESİRE YERİ DEĞİL

Üzerini neyle kapatacak? Burası yazlık mesire yeri değil. Bu cadde bu cadde kapandığında buradan kim gelecek geçecek. Burası trafiğe açık kalmalı. Bu araçların böyle yan durması hata. Bir tane büyük araç geçemiyor. Burası eski bir şehir. İl dışından otobüslerle ziyaretçiler geliyor. Bunlarında derdi ne? Konakları görmek, Ulu Cami’yi görmek, Mevlevihane’yi görmek. Bir tane otobüs çıkarda göreyim. 

BURAYI KAPATACAKLARINA MEYDANA TUVALET YAPSINLAR

Burayı kapatacaklarına. Şu meydana bir tane tuvalet yapsınlar. Saat 6’da sen bana tuvalet ihtiyacım var de ben seni yönlendirecek bir yer gösteremem. Bundan önceki vali beyimiz kızdı, park köşesindeki tuvaleti yıktı. Beğenmediğin bir düzensizlik varsa daha güzelini yap. Bu Ucube meydanlığı yapacaklarına bir tane çay ocağı, tuvalet yapsalardı.