Afyonkarahisar’ın en prestijli ödül organizasyonu olan Cafe Life Ödülleri 4’ncü kez sahiplerini buldu. Ahmet İpek Sucukları'nın sponsor olduğu gecede siyasetten, spora, kültür ve sanattan, girişimciliğe kadar pek çok kategoride 30 ödül sahibini buldu. Ömer ve Huriye Mazi çifitinin tertip ettiği organizasyonda 30 ödülün ikisi Afyon Postası’na verildi. 

Gecede Afyon Postası’nın Sahibi Gazeteci Nail Azbay, “yılın haberi ve gazetecisi” ödülü aldı. Kent Konseyi’nin logosundan Atatürk siluetinin çıkarılması haberi ile “yılın haberi” ödülünü Dr. Mustafa Seçen'in elinden alan Azbay, gecede şunları söyledi: 

ÖDÜL HEPİMİZİN

Ben bu ödülü Nail Azbay adına değil tüm Afyon Postası, tüm Goril Medya emekçileri adına Bağımsız ve Patronsuz Gazetecilik adına alıyorum. Biz bu şehirde sadece gazetecilik yapmaya çalışıyoruz. Bu şehirde yaşayan tüm yurttaşların sesi olmaya çalışıyoruz. Bu yüzden sokağa çıkıyoruz, doğrudan halkın görüşlerini alıyoruz ve bunu olduğu gibi yansıtıyoruz.  Röportajlarımızın sonunda şöyle diyordum. Bizi takip edin diyordum. Öyle oldu bu şehir Afyon Postası’nı takip etti, inandı güvendi.  Bu şehir Afyon Postası ile nefes almaya başladı. Ayda 1 Milyon’u aşan sayfa görüntülenmeleri ile Anadolu Basınında önemli bir yere konumlandırdı. 

BİZ SUSMAYACAĞIZ

Tabi ben takip edin derken birileri bununda ötesine geçmiş. Takip ederken, bir anda taklit etmeye başlamış. Önce kızıyordum bu kişilere ama şimdi tam aksine onlar adına ve kendi adıma seviniyorum.  Çünkü artık bu insanlar doğru yoldalar, bu işin nasıl yapıldığını öğreniyorlar. Uğur Mumcu’nun sözüyle sözümü noktalama istiyorum. Uğur Abi şöyle diyor: "Unutmayalım ki cesur bir kez, korkak bin kez ölür. Önemli olan, insanın böyle bir toplumda “mezar taşı” gibi susmamasıdır." Biz susmayacağız. 

ZAMBİYA’DAN GELEN CHİTA’YA ÖDÜL

Gecede Afyon Postası ekibinden olan Zambiya’dan gelen Chimwemwe Chita’da büyük ilgi gördü. Çektiği videolarla Afyonkarahisar’ı dünyaya tanıtan Chita, “gecenin en şık kadını” ödülü aldı. 

Gece fotoğraf çekimi ile sona erdi.