Büyükkalecik İmam Hatip Ortaokulu’nun Türkiye (Çorum), İzlanda, Çekya ve İspanya ortaklarıyla Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülmekte olan Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar) faaliyeti kapsamında 2019 yılı Teklif Çağrısı Döneminde kabul edilen "Educational Garden of Eden; Exploring Innovation Methodologies in Schools" başlıklı daha iyi bir okul ortamını amaçladıkları projeleri kapsamındaki faaliyetleri pandemi dolayısıyla ertelenmişti. 

ÇEKYA’YA GİTTİLER

2022 itibariyle ülkelerin tedbirleri esnetmesiyle birlikte hareketlilikler tekrar başladı. 22-26 Şubat tarihleri arasında öğretmenler ve öğrencileri olarak Çekya’nın Poděbrady şehrindelerdi. Büyükkalecik kasabasından ilk kez yurtdışına çıkma imkanı yakalayan öğrencilerin söylediklerine göre ev sahibi okulun sahip olduğu devasa çiftlik alanı ve öğrencilerine sunduğu mesleki alan çeşitlilikleri görülmeye değerdi.

SIRADA İSPANYA VAR

Okul ve derslerin gözlemlenmesi dışında kültürel alışverişin ve hoşgörünün de önemli olduğu projede Türk öğrenciler kaşık oyununu hem ev sahibi hem de diğer misafir öğrenci ve öğretmenlerine gösterip öğretmeye çalışarak eğlenceli anlar ve kültürel aktarım yaşanmasına aracı oldular. Sıradaki hareketliliklerin Çorum ve İspanya için olacağını belirten öğretmenleri öğrencilerin böyle bir deneyimi ilk kez yaşamalarından dolayı heyecanlarını paylaştıklarını dile getirdiler.