Milliyetçi Hareket Partisi’nin(MHP) Kocatepe (Büyükkalecik) belde seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Açılışa İl Başkanı Mehmet Kocacan, Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal, Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdurrahman Timur Bayram, MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, il ve ilçe yöneticileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükkalecik Belediye Başkanı Mustafa Çıngırak’ın,  sit bölgesi dışına çıkarılmasına rağmen Büyükkalecik’te inşaat izni vermesi nedeniyle almış olduğu cezanın geçtiğimiz pazar günü kesinleşmesi sebebiyle Büyükkalecik Belediye Başkan Adaylığına İşadamı İsa Altıntaş aday gösterilmişti.

 

“5 YIL ÖNCE NE SÖZ VERDİYSEK GERÇEKLEŞTİRDİK”

Büyükkalecik Belediye Başkanı Mustafa Çıngırak 5 yıl önce vermiş olduğu sözlerin tamamını hayata geçirdiklerini söyleyerek 5 yılda yaptığı hizmetleri anlattı. . Başkan Çıngırak, “5 yıl önce yine bu meydanlarda sizlerle beraberdik. O zaman için yerinde oturan başkan görmeyeceksiniz. Koşan, koşturan gecesini gündüzünü feda eden başkan göreceksiniz demiştim. Allaha şükürler olsun ki 5 yılda sizlere burada ne demiş isek hepsini gerçekleştirdik. Göreve geldiğimizde ilk iş olarak beldemize bir ekskavatör alacağımızı söyledik ve aldık. Arsenikli içme suyundan kurtaracağız demiştik. Allahıma hamd olsun sizler için gelmez denilen getiremez denilen Çıngıraklı doğal kaynak suyunu getirdik. Kasabamız çocuklarının daha iyi bir eğitim almaları için imam hatip ortaokulunu kazandıacağız dedik ve kazandırdık. Belediye başkanı olduğumuzda benzinlik ve kantarı getireceğimiz söyledik ve getirdik. Yine 5 yıl önce beldemize güzel ve devasa bir park yapacağız dedik ve Hisar parkımızı seçimlerden önce hizmete sunacağız. Biz bu belediyeyi Türkiye ve Afyonkarahisarın parlayan yıldızı haline getireceğiz. Hiç endişeniz olmasın. Çünkü biz size sevdalıyız. Çünkü biz sizleri çok seviyoruz. Büyükkalecik sevdası burada bitmez” diye konuştu.

 

“MHP BÜYÜKKALECİK BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ İSA ALTINTAŞ’TIR”

Beldenin sit alanı bulunan yerlerde vatandaşın mağdur olmaması için inşaatlara izin verdiklerini ve yapılan şikayetler üzerine ceza aldığını söyelen Başkan Çıngırak, kendisinin yerine seçimlere işadamı İsa Altıntaş ile gireceklerini söyledi. Başkan Çıngırak, “Bu kasaba da ev yapma imkanı yoktu. Taş üstüne taş koydurmadılar. Ama biz dedikki ne gelirse sizden gelsin dedik ve sizlere ev yapma, ahır yapma ve kümes yapma imkanı tanıdık. Bu hizmet izlerin adına çok iyi oldu ama şahsım adına kötü oldu. Şikayetler neticesinde 18 ay ceza aldık cezamızın 15 ayını geçirdik ama önceki gün gelen red kararı ile yerel seçimlere katılamıyorum. Ama inşallah bu seçimi yine mutlaka alacağız dedik ve yine güçlü bir aday ile yolumuza devam edeceğiz. Sonunakadar arkasında olduğum çok değerli işadamı memleket sevdalısı İsa Altıntaş kardeşimle bu seçimlere katılacağız. İsa Altıntaş kardeşimle bu seçimleri kazanacağımıza ben inanıyorum. Büyükkalecik halkı da inanıyor” dedi.

“BAŞKAN ÇINGIRAK HALKI İÇİN KENDİNİ FEDA ETMİŞTİR”

 Büyükkalecik Belediye Başkanı Mustafa Çıngırak’ın halkı için kendisini feda ettiğini söyleyen MHP Büyükkalecik Belediye Başkan Adayı İsa Altıntaş, Başkan Çıngırak’la beraber yola devam edeceklerini vurguladı. Başkan Adayı Altıntaş, “Bugün kasaba halkı için kendi geleceğini feda eden bir belediye başkanının halkına verdiği değerin yaşandığı bir gün olarak Büyükkalecik tarihine altın harflerle yazılacak. Değerli kardeşim Mustafa Çıngırak halkı için kendini feda etmiştir. Kasabamız evlerinin yapılması için almış olduğu siyasi yasaktan dolayı kardeşim bu göreve bizi layık görmüş bizde bu kasabanın bir evladı olarak Mustafa Çıngırak başkanın kaldığı yerden daha fazlasını yapmak için kanımızın son damlasına kadar fedakarca adil, dürüst ve 7’den 77’ye her vatandaşımızın istek ve arzulrını yerine getireceğimize söz veriyoruz. Bugünden sonra yarım kalan tüm projeler aynı hızla bitirilecek Mustafa başkanın vaadde bulunduğu yeni projelerde yapılacaktır. Daha iyi bir Büyükkalecik için adil, dürüst, fedakar be eğilimci bir belediyecilik anlayılı içinde mustafa çıngırak başkanla birlikte yola devam etmeye hazırız” diye konuştu. MHP  İl Başkanı Mehmet Kocacan, MHP  Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal ve MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya birer konuşma yaparak Büyükkalecik beldesinde yine belediye başkanlığını alacaklarını ve kasaba halkının Başkan Mustafa Çıngırak’a sahip çıkmalarını ve başkan adayı İsa Altıntaş’ı desteklermelerini istediler.