Parti binasında düzenlenen toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, İlçe Başkanı Ömer Akyıldız ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda İl Başkanı Ercan, ülke ve yerel gündemi değerlendirdi.
Toplantıya yeni seçilen İlçe Başkanı Ömer Akyıldız’a hoş geldin diyerek başlayan İl Başkanı Nevzat Ercan: “Bugünkü basın toplantımız da bir farklılık mutlaka görmüşsünüzdür. Yönetim kurulu üyelerimin yanında çok değerli yeni seçilen İlçe Başkanımız Ömer Akyıldız Bey’de aramızda bulunuyor. Kendisine hayırlı olsun diyerek, hoş geldin demek istiyorum. Beraberliğimiz inşallah devamlı olur. Kendisi eskiden bu yana değerli bir partili arkadaşımız, kardeşimizdir”dedi.
“Sürekli gündem değişiyor”
Sorunlar çözülmeden farklı sorunların meydana geldiğini ifade eden İl Başkanı Ercan: “Son günlerde yoğun bir haber trafiği içerisindeyiz. Daha bir sorunumuzu çözemeden, konuşamadan gündem sürekli değişiyor. Geçtiğimiz ay ve bu ay Ülkemiz gerçekten çok önemli, büyük acılar yaşadı. Öncelikle bu acılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Kalanlarına baş sağlığı diliyorum ve yaralılara geçmiş olsun demek istiyorum”dedi.
“Şehitlerimizi artık kanıksamaya başladık”
Şehit haberlerinin artık kanıksanmaya başlandığını ve normal karşılandığını belirten İl Başkanı Nevzat Ercan: “Bildiğiniz üzere Elazığ ve Malatya’da bir deprem geçirdik. Bu çok önemliydi. Daha sonra bir çığ felaketi meydana geldi. 41 yurttaşımızı maalesef kaybettik. Hava alanımızda bir uçağımızın parçalanması meydana geldi, çok şükür ki fazla bir kaybımız olmadı. Fakat bunlar önemli hadiseler olarak akıllara yer edindi. Şimdi de şehitlerimiz geliyor. Şehitlerimizi artık kanıksamaya başladık, bu normal bir durum değil. Gerçekten niye şehit veriyoruz, nasıl veriyoruz bunları toplum olarak tartışmamız gerekiyor. Biz neden Suriye’deyiz? Bunları iyi düşünmemiz gerekiyor. Mehmetçiğimiz, askerimiz Suriye’de iken savaşırken, dört milyon Suriyeli Ülkemiz’de bulunuyor. Ve bu dört milyon Suriyeli’nin yanına bir milyon Suriyeli daha geleceği söyleniyor. Bu Ülke’nin ekonomisi acaba bu kadar Suriyeli’yi, Afkanlı’yı, Iraklı mülteciyi kaldırır mı? Benim fikrim kaldırmayacağı yönündedir. Bunun yansımaları hem ekonomide, hem sosyo-ekonomik yapının değişmesinde ve özellikle Güney Doğu’daki İllerimiz de Demokratik yapıyı değiştirecek niteliktedir. Doğru bulmuyoruz”dedi.
“İnsanlar kendini yakıyor”
Toplumun çıldırma noktasına geldiğinin altını çizen Başkan Ercan: “Antalya’da, Antep’te, İstanbul Fatih’de insanlar toplu intihar yapıyor. Kendi bedenini yakıyor. Çocuğuna bir buçuk TL veremediği için kendini insanlar kendini yakıyor. Aydın’da bir çiftlikte vatandaş kendini asıyor. Bunu toplum görmüyor. Geçmişte bir kasa fırlatıldı diye kıyamet koparan hükümet şimdi hiç tepki vermiyor. Bir baba eşini öldürüyor, çocuklarını öldürüyor. Dört kardeş elektrik borcunu ödeyemediği için intihar ediyor ve bu konular es geçiliyor. Bunları çok iyi düşünmemiz lazım. Toplum artık çıldırma noktasına kadar gelmiştir. Bir kesimde çok para var, iyi bir hayat sürüyor, bir kesim de hayat onlar için iyi değil ve bu kötü olaylar meydana geliyor. Hükümet hangi konuyla uğraşıyor? Libya ile uğraşıyor. Libya’ya giriyorduk biliyorsunuz. Ne oldu Libya? Almanya ile görüşüldü, İtalya ile görüşüldü, herhangi bir sonuç alınamadı, yerimize geri oturduk. Suriye ile uğraşıyoruz. Peki, Suriye’de şuan ne yaptığımızı biliyor muyuz? Bence bilmiyoruz”dedi.