Afyonkarahisar Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Serhat Tugan, Afyon Postası Genel Yayın Yönetmeni Kemal Baykara’nın canlı yayın konuğu oldu. Tugan, programda özetle şunları söyledi: 

DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY…

*Değişmeyen tek şey insanların kafasındaki soru işaretleri değişmedi. Karışıklık gitmedi. En büyük problemimiz insanların kafasındaki soru işaretleri giderek artıyor. 

BU İNSANLARIN İKİNCİ BİR ARSASI YADA EVİ YOK

*Bir insanın 10 tane arsası vardır. Devlet bazı gerekçesiyle  vatandaşından bir tanesini alabilir. Yol yapacağım der, park yapacağım der, okul yapacağım der. Ama bizim Mısri Mahallesi’nde oturan insanların yarısının ikinci bir arsası, arabası yok. O ev bu insanların toprağı, vatanıdır. O ev o insanın devletidir, dünyasıdır. Asgari ücretin altında yaşlılık aylığı alanlar var. Bu insanlar lüks ev istemiyor. Arsasına göre bir ev istiyor. Borçsuz bir ev istiyor. Bu çok önemli. 

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ TOKİ YAPSIN DEDİ

*Çözümün noktası halk. Hak sahibine sorulsaydı bu kaos yaşanmazdı. Şimdi halka sorulmasının farkına vardılar. Bizim mahallemize muhalefetten olanlar geliyor. Bu kişiler “AK Parti hükümetine yaptırmayın biz gelceğiz biz yaptıracağız” demiyorlar. Hatta CHP’li meclis üyesi buranın TOKİ tarafından yapılması gerektiğini söyledi. 

MEHMET ZEYBEK’İN ÜZERİNDEKİ YÜKÜ ALMALIYIZ

*Mehmet Zeybek başkanımız burada tek kalıyor. Elinde bir bomba var. Bu bombayı sırtında taşıyor. Biz diyoruzki Mehmet Zeybek başkanımızın sırtından bu yükü alalım. Kentsel Dönüşüm bir kişinin yapacağı bir iş değil. 

REFERANDUM YAPALIM

*Bakanlığımız belediyemiz hangi projeyi sunacaksa sunsun. Vatandaşa bunu anlatsın. Daha sonra bir gün sonra bir hafta sonra referandum yapalım. 3 tane mahalle var. 3 tane sandık koyarız. Bir günde yapılacak işler. Yüzde 51 tamam desin, yüzde 49’luk kabul etmeyen kesimide bizler ikna edelim kabul edenlerin yanına çekelim. Gelin sizde buna imza atın deriz. 

BURHANETTİN ÇOBAN DÖNEMİNDE ÇİZİLEN PROJEYİ İSTİYORUZ

*Burhanettin Çoban’ın çizdiği projeyi istiyoruz. AK Parti’nin bir önceki dönemde hazırlanmış projeyi istiyoruz. Tabiki ben o projeyi bildiğim için halk istiyor diyorum. Ben yüzde 51’in bu projeye evet diyeceğini düşünüyorum. O proje bu projeden tamamen farklı. 11,12,13 katlı binalar yer alıyor. Ayrık nizam, Karaman Mahallesi gibi değil. Basına tanıtım yapılmadı bu projeyle ilgili ama bizler belediyeye gittiğimizde ne yapılacak dediğimizde şu projeler yapılacak denildi. İmaret tarafına yapılacak projeler hala internette var. O projenin kaynağını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verdi. Özel firmaya yaptırıldı. Neden karşı gelinildi? Malum sonraki süreçlerde Cumhurbaşkanımız yatay mimari olsun dedi. Bakanımız geldi. Bu projenin olmaz dediği söylenmiş. Biz bunları belediyeden öğrendik. Cumhurbaşkanımız hiç bir yerde 6 kat yapın demiyorki. 40 katın yanına 15 katta yatay mimaridir. Köye gidersiniz 6 katlı bina köyde gökdelen gibidir. 

AK PARTİ İL BAŞKANI BİZİ SICAK KARŞILADI

*Ak Parti il başkanımıza gittik. Sağolsun bizi çok sıcak karşıladı. Keşke 8 yıl önce böyle bir karşılama olsaydı keşke dedim. Ama dertlerimizi dinledi. Çözüm alamadık ama, onlardan biz dönüş yapıyoruz. 

VEKİLLERİMİZ HABERSİZ GELDİ

*Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, bakanımız Veysel Eroğlu Cuma günü İkindi Namazını Mısri Camii’nde kılmışlar. Bize bilgi vermediler. Bizim orada komşulardan biri görmüş. Gruba yazmış. 15-20 kişi toplandık. Onlar araca bininceye kadar ayaküstü konuşuldu. Bu iş ayaküstü konuşulacak bir mevzu değil. Bu iş yazılı olarak belgeli bir şekilde anlatılması gerekiyor. Biz şeffaf bir şekilde bilgilendirilmek istiyoruz. 

AK PARTİ İLÇE YÖNETİMİNDE OLANLAR KİŞİLER BURADAN YER ALDI

*Belediye başkanımız burada arsa alanları açıklayacağını söyledi. Açıklayabilir. Burada arsa almak yasak değil. Ayıpta değil. Kentsel Dönüşüm bölgesinde AK Parti’nin ilçe yönetiminde olan kişilerde yer aldı. Bende biliyorum bunu. İsmini açıklayamam. Ama bu ayıp değil. Belediye başkanımızda vekillerimizde alabilir. Şu anda satılık yerler var. Burada yer alanlar bir kar elde etmedi. Zarar ettiler. Burada hastanemi yaptınızda burada rant var? Buraya büyük bir işletmemi yaptınızda burada rant var? Alanlar burada kayıpta.