İl Genel Meclisi’nde gündem AFJET’in pompaları konusu oldu. İYİ Parti meclis üyesi Alper Yağcı, Afjet’in yeni pompaları alıp almadığını sordu.

AFJET SU POMPALARINI ALDI MI?

İYİ Partili Alper Yağcı, AFJET sorununa değinerek şöyle dedi: “Her ne kadar bugünlerde en sıcak günleri yaşasak da halkımızda yaklaşan kış ayı nedeniyle geçen sene yaşanan AFJET sorunu var. Bize sürekli eski valimiz sayın Gökmen Çiçek’in giderken burada su pompalarıyla ilgili bir sorun vardı ve bu sorun seneye çözülecek diye söz vermişti. Daha sonrasında valimiz değişti AFJET genel müdürü değişti vatandaşımız tedirgin bir biçimde acaba bu su pompalarıyla ilgili temas kuruldu mu? Alınacak mı? alınmayacak mı? Sorun çözüldü mü? Bunlarla ilgili bir açıklama bekliyor. Bundan dolayı yeni atanan AFJET genel müdürü arkadaşımızdan bilgi almamız mümkün mü?” sorusunu yönlendirdi.

İlk olarak Alper Yağcı’nın AFJET sorusu üzerine İl Genel Başkanı Burhanettin Çoban şu yanıtları verdi:

AFJET İÇİN RUS MALI POMPA ALINDI, TESLİMAT YAPILACAK

“AFJET’te malum genel müdürümüz değişti. 2 defa yönetim kurulu toplantısı oldu, orada bizlere de bilgi verildi. Yeni pompalarla ilgili bilgi verildi. Giden valimizin sorun pompalarla ilgilidir inşallah 2022 2023 sezonunda herhangi bir sorun yaşatmayacağız, bunun sözünü veriyoruz sorununa binaen zaten çalışmalar yapılıyordu. Yeni genel müdürü de iyi bir pazarlıkla yeni ihaleyle birlikte yeni pompalar aldık, bunlar Rus malı pompalar. Dünyada en iyi pompalar olduğu bize söylendi ben bu konuda teknik biri değilim ama yerli pompalar veya Avrupa’nın bazı ürettiği pompaların saatte iki üç misli su verebiliyor. Dolayısıyla daha rahat yararlanabileceğimizi söyleyebilirim. Tabi bunun bir finans durumu da var. O da sanırım bu hafta gelecek AFJET devlet makamından kredi alarak bu işi çözme noktasında gayret gösterecek. Bu sene genel müdürümüzün de bir sorun yaşatmayacağız diye açıklaması var. Pompaların ihalesi yapıldı. Teslimat için birincisi iki ay içerisinde ikincisi 3-5 ay içerisinde peyderpey zorlu kış ayları gelmeden teslimatı yapılacağı söylendi. Bize iletilen bilgi bu” dedi.

-Haber-Fotoğraf: Afyon Postası