Tarihi, termali, lezzeti ile alternatif turizmin en önemli merkezlerinden olan Afyonkarahisar, sonbaharda da doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Şehir merkezine sadece 10 km uzaklıkta Erkmen Tabiat Parkı’nın hemen arkasında bulunan ağaçlık alanlar sonbaharın gelmesiyle birlikte sarı, turuncu ve kırmızının tonlarına büründü. Tabiatın eşsiz renkleri ile herkesi büyüleyen alan fotoğraf ve kamp tutkunlarınıda kendisine çekmeye başladı. 

HER SONBAHAR’DA GELİRİM

Bölgede çadır kurup kamp yapan Fotoğraf Sanatçısı Çağrı Selek, her sonbaharda buraya gelmeye çalıştığını söyledi. Doğayı ve fotoğrafı sevenleri buraya davet eden Selek, “Burası Afyonkarahisar’ın Erkmen Kasabası’nın arka bahçesi diyebilirim. Hemen hemen her son bahar buraya gelmeye çalışırım. Tabi bulunduğumuz noktaya her zaman araçla gelmek mümkün olmuyor. Bu yüzden belli mesafe yürüyüş yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bu kapsamda termosunuza çayınızı, kahvenizi alabilirsiniz. Ufak sandviç alabilirsiniz.”

KALİTELİ BİR ZAMAN SUNUYOR

Selek, buranın kaliteli bir zaman sunduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Keyifli ve kaliteli bir zaman geçirmek isterseniz bu taraflarda zaman geçirebilirsiniz. Neden bu taraflarda diyecek olursanız, burası öncelikle Afyon merkeze yakın. Çok uzaklaşmadan sessiz sakin bir ortam sunuyor. Gelmek isteyen herkes doğanın buraya gelsin, görsün, kaliteli zaman geçirsin.”