Termal bir otelde gerçekleştirilen veda yemeğine Vali Çiçek’in yanı sıra kent protokol üyeleri, sivil toplum ve siyasi parti başkanları ile birlikte basın mensupları katıldı. Programda Vali Çiçek’in mesai arkadaşları adına ilk konuşmayı Vali Yardımcısı Mehmet Boztepe yaptı. Boztepe konuşmasında, Vali Çiçek ile çalışmaktan onur duyduklarını ve kendisinin çalışma hızına ayak uydurmak için yoğun çaba gösterdiklerini ifade etti. Boztepe ayrıca Vali Çiçek öncülüğünde başlatılan projeleri devam ettirmek için uğraş vereceklerini de belirterek, “Sizleri Afyonkarahisarlılar çok sevdi, buradan sizleri sevgi seli ile uğurluyoruz. Afyonkarahisar’a yaptıklarınız için teşekkür ederim, yolunuz açık olsun” dedi.

“EFSANE VALİ”

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Boztepe: “İlimiz Valisi Sayın Gökmen Çiçek’in Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Afyonkarahisar’dan Kayseri ilini atanması nedeniyle düzenlenen veda yemeğine, hem şahsım hem de Valiliğim adına hoş geldiniz diyorum. Sayın Valinin Afyon’a atanmasıyla ilgili ilk gece bakanlıktan arkadaşlar aramış, ve bakanlığın efsane Personel Genel Müdürü ilinize Vali geliyor demişlerdi. 2 yıl sonra Afyonkarahisar halkının özdeşleştirdiği tabirle ‘Efsane Valiyi’ bugün Kayseri’ye uğurluyoruz. Sayın Valim, sizinle beraber çalışmış olmaktan dolayı duyduğumuz mutluluğu paylaşmak istiyorum. Hepimiz sizin hızınıza ayak uydurmaya çalıştık. Sizin gösterdiğiniz yoldan adım adım gitmeye çalıştık. Yorulduk, bunu inkar edecek durumda değiliz ama hiç yüksünmedik ve hiç gücenmedik. Çünkü sizin iyi niyetinizi gördük ve Afyonkarahisar’a kazandırmak istediklerinizi gördük. Bununla beraber bir üst yöneticinin dağ gibi kendi personelinin arkasında durduğunu gördük. Bundan dolayı tüm mesai arkadaşlarım adına sizlere şükranlarımı sunuyorum” Dedi.

“BAŞLATTIĞINIZ PROJELER BİZLERE EMANET”

Boztepe: “Sayın Valim sizden çok şey öğrendik. Ben 21 yıllık meslek hayatım boyunca artık her şeyi öğrendiğimi zannediyordum ama esas itibariyle ne kadar eksik kaldığımızı tüm mesai arkadaşlarımızla beraber teyit etme imkanı bulduk. Biz sizden esasında Ankara bürokrasisinde olmaz denilen bir işin nasıl olacağını gördük. Biz sizden ödenek yok denilen ve ödenek yoksunluğu nedeniyle yapılamayacak bir işin nasıl yapılacağını gördük. Aslında biz sizden, bizim ne kadar büyük çalışma enerjimiz varmış da farkında değilmişiz bunu da görmüş olduk. Biz her şeyden önce sizden ekip olmayı öğrendik. Dolayısıyla Türkiye’ye örnek bir valilik çalışma modelini oluşturduğunuzu da görmüş olduk. Afyonkarahisar halkı da sizinle beraber birçok şeyi görme ve yaşama fırsatı buldu. Her şeyden önce taraflı tarafsız herkese kucak açan bir valiyi gördü. Devletin şevkatli yüzünü gösterdiği bir valiyi gördü. Garip gureba, fakir fukara, yetim dul, yaşlı engelli demeksizin devletin bütün gücünün yanında olan bir valiyi gördü. Şehitlerimizin, gazilerimizin ve onların bizlere olan emanetlerini sonuna kadar sahiplenen bir babayı gördü. Ben inanıyorum ki bu halk sizi hiç unutmayacak. Hep şükranla anacak ve bu halkın dualarında olacaksınız Sayın Valim. Bu kentte birçok şeye ilk imzayı attınız Sayın Valim. Birçok inanılmaz ve bizim bile aklımıza gelmeyen projelerle bizlere yol gösterdiniz. Başlatmış olduğunuz projeler bize ve bu kente emanettir. Dolayısıyla bu ‘gizemli şehir’ sizin başlattığınız projelerle gizemini yitirecek ve bütün Türkiye’de var olacaktır” dedi.

“YARDIMCI OLABİLDİYSEK NE MUTLU BİZE”

Afyonkarahisar Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Kayar: “Biz de sizlerle efendim 2 yıl boyunca Özel kaleminiz ve Basın Müdürünüz olarak mücadele ettik ve yardımcı olabildiysek ne mutlu bize” dedi.>>Afyon Postası'nın Haberi.