Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde 880 yatak kapasitesinin bulunduğunu kaydeden Başhekim Duran, “Hastanemiz 2012 yılından bu yana yeni binasında 2300 personeliyle halkımıza hizmet veriyor. 91 adet yoğun bakıma sahibiz. 20 ameliyat salonu ile ileri cerrahi yöntemler kullanılarak her türlü hastaya müdahale edilmektedir. Bakanlığımızın belirlediği en üst düzey olan 3. basamak acil servisiyle ve yakın zamanda faaliyete geçen helikopter pisti ile yalnızca ilimiz için değil, çevre illerden de hasta kabulü yapılarak bölge hastanesi konumunda hizmet vermekteyiz” diye konuştu.

“Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Merkezi hizmete girdi”

Hastane bünyesinde yeni hizmete giren Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Duran, “2 çocuk ve genç Psikiyatrisi Uzman Doktoru, 2 Psikolog, 2 Çocuk Gelişim Uzmanı, 1 Ergoterapist ve 2 Sosyal Çalışmacı birimimizde hizmet vermektedir. Bu birimde 0-18 yaş arası tüm çocuk, genç ve ailelerine hizmet verilmektedir. Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, özgül öğrenme güçlüğü, otizm, kaygı bozukluğu, depresif bozukluk gibi birçok ruhsal bozukluğun tanı ve tedavi süreci uzmanlar tarafından yürütülmektedir. Bebek ve çocukların gelişimini değerlendirmek için testler uygulanabilmektedir. Zeka değerlendirme testleri birimimizde yapılmaktadır. Özgül öğrenme güçlüğü tanısı için disleksi testi uygulanabilmektedir” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Yatırımları anlattı

Programda yatırımlardan da söz eden Duran, “Acil girişine rüzgarlık yapımı için ihale edilmiş olup yapımı başlamıştır. Önümüzdeki günlerde montajı tamamlanacaktır. A Blok Çatı projesi ve laboratuarların taşınma işinin ihalesi yapılmış olup, çatı yapım işi bitmek üzeredir ve laboratuarların taşınması bitmiştir” diye konuştu.