Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Afyonkarahisar’da düzenlenecek Dünya Motokros Şampiyonası öncesi dünyanın en büyük motosiklet markalarının Türkiye yöneticileri Afyonkarahisar’da bir araya geldi. Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu destekleriyle Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulübü tarafından “Spor, Turizmin Geleceğidir” sloganıyla organize edilen "Mototur #gizemlişehir Afyon Gezisi” NG Afyon’un katkılarıyla gerçekleştirildi. 

İLK GÜNKÜ ROTA MÜZİK MÜZESİ VE FRİGYA

Motosiklet markalarının Türkiye yöneticileri, Mototur gezisi kapsamında başta Frig Vadisi'ndeki tarihi mekanları ve doğal güzellikleri keşfetti. Mototur etkinliğine katılan grup, ilk gün Müzik Müzesi'ni inceledikten sonra motosikletlerle İhsaniye ilçesindeki Frig Vadisi, Döğer Kervansarayı, Memeç kayalıkları, Emre Gölü, Maltaş, Aslantaş ve Ayazini köyünü gezdi. İkinci gün 1874 rakımlı Kocatepe’ye çıkıp Atatürk Anıtı’nın ardından şehir merkezinde yer alan Ulu Camii ziyaretiyle "Mototur #gizemlişehir Afyon Gezisi” noktalandı.

AFYON’DA AĞIRLAMAKTAN MUTLU OLDUK

Afyonkarahisar şehrinin her alanda tanıtımına büyük önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Güzel şehrimizin tanıtımı için gayret göstermeye devam ediyoruz. Şehir dışından ilimize teşrif eden motosiklet sektörünün yöneticilerini ilimizde misafir ettik. Ayazini Ören yeri ile memleketimizin turistik mekanlarından Emre Gölü ve Kocatepe’yi kapsayan turdan misafirlerimizin çok etkilendiğini gördük. Motosiklet camiasının önde gelen markalarının yöneticilerini tarihi ve kültürel simgeleriyle ön plana çıkan Afyonkarahisar’da ağırlamaktan çok mutluluk duyduk.” dedi.

BÖLGENİN TANITIMINA KATKI SUNAR

Motosiklet sektöründe yer alan firma yöneticilerinin turdan memnun ayrıldıklarına dikkat çeken Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, “Bu organizasyonlar şehrin tanıtılması ve yeni turizm destinasyonlarını ortaya çıkarmak çok önemli. Özellikle Federasyon olarak üzerinde durduğumuz spor turizmi kapsamında yaptığımız bu programlar, bölgeye ilerleyen zamanlarda daha büyük katkı sağlayacaktır. Mototur'a katılan motosiklet sektöründe faaliyet gösteren markaların yöneticileri inanılmaz mutlu ayrıldılar Afyonkarahisar’dan. Motosiklet camiası da Afyonkarahisar özelinde yeni bir gezi rotası kazanmış oldu.” diye konuştu.

AFYON’DAKİ TARİHİ GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRDIK

Afyonkarahisar'da gezip görülecek pek çok mekanın olduğunu fark ettiklerini belirten Borusan Otomotiv BMW Motorrad Marka Müdürü Başarı Erbaş, “Afyonkarahisar, spor turizmi açısından çok önemli bir mekan. Biz, bu yıl ilk defa böyle büyük bir etkinliğe katıldık. Afyonkarahisar'da gezip görülecek pek çok mekanın olduğunu görme fırsatımız oldu. Açıkçası gezdiğimiz yerlerin tarihi geçmişine çok şaşırdık. Afyonkarahisar, gastronomi şehri olduğu için inanılmaz güzel yöresel mutfağı da var ve bunları tatma fırsatı yakaladık. Motosiklet ve turistik gezinin birleşmesi bu bölgenin turizm alanında daha da bilinmesi adına yol açacaktır. Bu arada köylülerimizle güzel diyaloglarımız oldu. Gezi için emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

AFYON’U KEŞFETTİK

Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Koordinatörü Remzi Öztürk, Mototur organizasyonuyla şehri yakından tanıma fırsatı yakaladıklarına dikkat çekerek şöyle komnuştu: “Motosiklet Endüstrisi Derneği olarak, Türkiye'de motosiklet sektöründe ithalat, dağıtım, satış ve üretim faaliyeti alanlarında sektöre hizmet vermenin yanı sıra sosyal etkinliklerde de yer almaya çalışıyoruz. Dünya Şampiyonası ile birlikte motosiklet camiasının parlayan yıldızı Afyonkarahisar’ı Mototur organizasyonuyla yakından tanıma fırsatı yakaladık. Spor Turizmi kapsamında motosikletin başka bir güzel yönünü bir kez daha görmüş olduk. Motosikletlerimizle adeta gizemli şehir Afyon’u keşfettik.”