AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı’nın Danışma Meclisi Toplantısı dün Marble Çakmak Otel’de gerçekleştirildi. Toplantının ikinci kısmı basına kapalı olarak devam etti.
“SEÇİLECEK DELEGE SAYISI 400”
Toplantı divanı; Mehmet Kırker, Hüseyin Koru, Aynur Korkmaz, Şahabettin Kavlak, Yılmaz Yıldızhan’dan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra açılış konuşmasını AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser yaptı. AK Parti’nin kongre sürecinde olduğunu belirten Eser, “İnşallah mahalle delegelerimizi seçeceğiz. 8 Aralık tarihinde inşallah beldelerimizde delege seçimi gerçekleştireceğiz. Malum beldelerimizde kongre olmuyor. Sadece nüfusu 5 bini geçen beldelerde kongre yapıyoruz. Beldeler, mahalleler ve köylerimizde seçeceğimiz toplam 400 delegemiz olacak. Tabi delegelerde İlçe Yönetim Kurulu Üyeleridir. Bizim kongrelerimizde hiçbir şekilde kavga, gürültü, rekabet olmaz. Şölen havasında en iyi şekilde genel kurullarımızı yapacağız.” dedi.
“BAŞARI SAMİMİ GAYRETLERLE ELDE EDİLDİ”
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yakup Yılmaz, toplantının hayırlara vesile olmasını diledi. İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti’nin yeni bir kongre sürecine girdiğini belirtti. Çoban, beldelerde başlayıp ilde nihayetlenecek kongre sürecinin hayırlara vesile olmasını temenni etti. Çoban, “Bu vesile ile partimizin kuruluşundan beri görev almış gerek mahalle de gerek köyde gerek belde ve ilçe de görev alan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Hizmetleri, yardımları, katkıları elbette unutulmaz. Allah onlardan razı olsun. Belki o samimi insanların gayretleriyle 14 Ağustos 2001’den beri bu başarıları elde ettik. İnşallah yine samimi ve gayretli kardeşlerimizin gayretleriyle de başarılarımızı devam ettireceğiz.” diye konuştu.
“EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE HİZMET VERİYORUZ”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini bugüne kadar duyulandan daha fazla bir birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Zeybek, “Zor bir dönemden geçiyoruz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden sonra hep birlikte el ele gönül gönüle vererek Afyonumuza hizmet vermeye gayret sarf ediyoruz. Seçimler sırasında Belediye’yi ortak akılla idare edeceğiz sözünü verdik. Bunu uygulamaya gayret sarf ediyoruz. Problemleri mahallinde dinleyip çözmeye gayret sarf etme geleneğini başlattık. Fitne boş durmuyor. İçeriden ve dışarıdan fitne kazanı kaynatılıyor. Allah Cumhurbaşkanımızın, Genel Başkanımızın yardımcısı olsun. Dört bir yanımız düşmanla doludur. Dışarıdakilerle uğraşırken içeridekiler onlardan daha fazla zarar vermeye başladılar. Onu da göz ardı etmemek gerekiyor.” şeklinde konuştu.
“ÜÇ MİLLETVEKİLİ AFYON İÇİN ÇALIŞIYOR”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, yerel seçim sonuçlarına göre Türkiye’de en çok Belediye’yi Afyonkarahisar’ın kazandığını belirtti. Yerel seçim başarısında tüm teşkilatların büyük başarı gösterdiğine değinen Yurdunuseven şöyle konuştu:
“Yerelden çok genelden bahsetmeyi yararlı görüyorum. Değerli Milletvekilimiz Ali Özkaya ve Sayın bakanımız Veysel Eroğlu ile birlikte TBMM’de Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri sürekli çalışıyoruz. Eğer programımız uzarsa Cuma günü de çalışmamız sürüyor. Diğer günlerde ise yine birlikte ilçelerde, köylerde bulunuyoruz. Tüm beldelerde ilde bulunuyoruz. Köylerimize yapılacak işler elhamdülillah bitmiş durumda. Ufak tefek aksaklıklar olabilir. Biz insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışındayız. TBMM’de yeni bir uygulamaya geçildi. Her çalışma gününde bir bakanımız nöbetçi oluyor. Afyonkarahisar’ın Milletvekilleri olarak üçlü şekilde ilimiz için ne kopara biliriz derdindeyiz. Çok talebi bu şekilde bugüne kadar yerine getirdik.”
“AFYON’DA OKÇULUK KULÜBÜ KURULACAK”
Toplantının basına açık kısmının son konuşmasını AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya yaptı. Her gün yeni fikirler oluşturmak gerektiğini belirten Özkaya şunları söyledi:
“Sorun oluşturmak değil sorun çözmek zorundayız. Şehrimiz gastronomi şehri oldu. Ürünlerimizi standart halde üretmemiz gerekiyor. Beş yıldızlı tüm otellerimiz Aralık ayının sonuna kadar yüzde yüz dolu durumdadır. Hani Türkiye battı diyenler var ya, yüzde yüzü dolu olan 11 adet 5 yıldızlı otel nasıl olur? Batan bir yerde insanlar önce tatili azaltırlar. Sonra tüm harcamaları azaltırlar. Demek ki batan yok. Elbette sıkıntıda olan ticaretinde sorun yaşayanlar var. Birçok alanda bunlar her gün çok daha iyiye gitmektedir. Cirit kayalıklarında planlanan Millet Bahçemizin ihalesi yapıldı. İstanbul’dan büyük bir mimari grup ihaleyi aldı, çalışmaya başladı. Bu alanları gerçekten Afyon’a hizmet edilebilir hale getireceğiz. İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez’in vefat eden annesi hanımefendi için taziye ziyaretimizde komutanımızdan aklımıza yatan bir teklif geldi. Dedi ki ‘Vekilim ben okçuluğu çok seviyorum. Okçulukla ilgili Afyon Türk’ün Baş Şehri neden olmasın? Okçuluk Türk Milletinin en önemli sporudur. Burada bir federasyon oluşturalım. Okçuluğu Afyon’da yaygınlaştıralım. Bir Spor Kulübü kurulsun eski İzmir Garının orada yapalım’ teklifinde bulundu. İbrahim Yurdunuseven vekilimizle birlikte kafamıza yattı. Afyon’da her gün yeni bir şeyi üretmemiz lazımdır.”
CHP’YE AĞIR ELEŞTİRİLER
Özkaya, CHP’yi sert bir dille eleştirerek, “CHP kumpasçı. Boş kaldıkça birbirlerine kumpas kuruyorlar. Bunlar boş kalınca millete de kumpas kurarlar. CHP tarihinde bir sürü kumpası olan bir yapıdır. Bu milleti bunların eline bırakmamız lazımdır. Sorumluluğumuz çok fazladır. Siyasette çok hesap edenlerin hesapları ayaklarına dolaşıyor. Hesabi değil hasbi olmak lazımdır.” ifadelerin kullandı. >>Kocetepe Gazetesi'nden Burcu AYDIN’ın Haberi