İşte memurların Afyon Postası’na söyledikleri: 

GELEN ZAMLARDAN ETKİLENMEYECEK BİR ZAM İSTİYORUZ

Herseye zam geliyor. Gelen zamlardan etkilenmeyecek bir zam istiyoruz. Gelen maaş gelen zamlarla eriyoruz. Ölmeden yaşamaya çalışıyoruz. 

GEÇİNMEK MÜMKÜN DEĞİL

2010’dan bu yana enflasyon kadar zam alamadık. Geçinmek mümkün değil? Şu anda borçluyuz. Devamlı borçlanıyoruz. Tek maaşla yaşayanalardan birisiyim. Ne kadar gecinebilirim ki? Yoksulluk sınırının üzerinde olmalı maaşlar. Benim fikrim bu. 

BİR ÖĞRETMEN MAAŞI EN AZ 10 BİN LİRA OLMALI

Memur insanca yaşamalı enflasyonun karşısında ezilmemeli. Daha insaflı bir miktar istiyoruz. Gerçek TUİK’in açıkladığı veriler nerede verilen zam nerelerde? Biz çift maaşlı öğretmeniz. İnanın kafa kafaya çıkıyor. Lüks harcamamız da yok. Kafa kafaya ayı çıkıyoruz. Ortalama 12 bin lira eve gelen paramız var. Ev kredimiz var, çocukların okul masrafları var. Temel ihtiyaçlar karşılandığında bir şey kalmıyor. Şu anda bir öğretmen maaşı en az 10 bin lira olmalı. Bir öğretmen şu anda en az 10 bin lira maaş almalı. 

38 SENE ÇALIŞTIM 3 BİN 700 LİRA EMEKLİ MAAŞIYLA GEÇİNEMİYORUM

Ben memur emeklisiyim. 38 sene çalıştım. 3 bin 700 lira elime geçiyor. Ufak tefek bir evimiz var ama baya zorlanıyoruz. Çocuklar gitti büyüdü gittiler. Ona rağmen bu maaşla zorlanıyoruz. Eve tek maaş geliyor. İnan başa başa geçiniyoruz. 38 yıllık emekli memur maaşı 7 bin lira olmalı. Bu olursa biraz insanca yaşama şansımız olur. Şu anda tatile gitsem en az 4-5 bin lira harcasam, bunu 4-5 ay kendimi sıkmam lazım. 

MEMUR YOKSULLAŞIRSA HERKES YOKSULLAŞIR

Enflasyon oranının üzerinde bir zam istiyoruz. Biz yoksullaşıyoruz. TUİK enflasyonunun gerçeği yansıtmadığını görüyoruz. Şu anda hepimiz sıkıntıdayız. Geçinmenin kriteri var. Makarnada yiyebilirsiniz, ekmeğin üzerine margarinde sürebilirsiniz. Bir memur senede sahilde çadırdaki kursa tatil yapsa bu lüks değildir ihtiyaçtır. Haftada bir sinema lüks değil ihtiyaçtır. Sevdiği bir kitabı almak lüks değil ihtiyaçtır. Bunları şu anda yapamıyoruz. 4 kişilik bir aile bir haftalık bir tatil için bir yıl boyunca para biriktirmeli. Başka hiç bir lüksünün olmaması gerekiyor. Asgari ücrete yapılan artışlar memur maaşını asgari ücret düzeyine getirdi. Fabrikada çalışan bir işçinin yemek hakkı, kıyafet hakkı, servis imkanı memurlarda yok. Bunlara baktığında memur maaşı asgari ücretin dahi altındadır.  5 bin 800 lira civarında bir maaş alıyorum. Memur sürekli yoksullaşıyor. Devletimiz memura hakettiği zammı vermeli. Bunu sadece hizmet karşılığı olarak düşünmeyin. Memuriyet aynı zamanda devlet eliyle toplanan milli sermayenin geniş bir tabana yayılması için bir araçtır. Bizde yoksa esnaftada yoktur. Bizde yoksa lokantacıda da yoktur. Başka bir ülkeye çıkarmıyoruz bu ülkeye harcanıyor para. Birde bu hali düşünün. Biz yoksullaşıyorsak herkes yoksullaşıyor.