7 Nisan'da Büyükelçi LİU Shaobin, Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer ile bir araya gelerek, Çin ile Türkiye arasında ekonomi, ticaret ve kültür alanlarında fikir alışverişi ve işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Görüşme ile ilgili olarak bilgi veren Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer şunları söyledi;

“DİPLOMATİK İLİŞKİLERİN KURULUŞUNUN 50. YIL DÖNÜMÜNÜ”

“Büyükelçi LİU Shaobin, Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği'nin yıllar içinde Çin-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesinde oynadığı olumlu rolden, özellikle diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 50. yıl dönümünü anmak için geçen yıl gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerden övgüyle söz etti. Derneğin Çin-Türkiye dostluğunun amacını destekleyeceğini ve Çin ve Türkiye arasındaki dostane işbirliğine daha fazla katkı sağlayacağını umuyor. Büyükelçi LİU Shaobin, TÜRKİYE & CHİNA dergisinin kurulmasından dolayı derneğe teşekkürlerini iletti ve derginin Çin-Türkiye arasında dostane işbirliğinin yaygınlaştırılmasında geniş ve olumlu bir rol oynamasını diledi.”

“TÜRKİYE & CHİNA DERGİSİ KURULDUĞU GÜNDEN BU YANA TÜRKİYE'NİN HER SEKTÖRÜNDEN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ”

“Biz de kendilerine bir dostluk grubu olarak Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği'nin asıl amacının iki ülke arasındaki dostluğu geliştirmek ve pratik işbirliklerini teşvik etmek olduğunu ve derneğin her zaman bu orijinal niyete bağlı kalacağını ifade ettik. TÜRKİYE & CHİNA dergisi kurulduğu günden bu yana Türkiye'nin her sektöründen yoğun ilgi gördü. Dernek, derginin giderek daha iyi hale gelmesi için çaba gösterecek ve Türkiye ile Çin arasındaki karşılıklı anlayışın geliştirilmesinde önemli bir taşıyıcı olacaktır.”

“DERGİMİZ HEM ÇİNCE HEM DE TÜRKÇE OLARAK BASILIYOR”

“2022'nin başlarında, Türk-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneğimiz Çin ve Türkiye arasındaki değişimleri ve işbirliğini teşvik etmek ve karşılıklı anlayışı geliştirmek için TÜRKİYE & CHİNA dergisini yayınlamaya başladık. Dergimiz hem Çince hem de Türkçe olarak basılıyor ve siyaset, ekonomi, ticaret ve kültür alanlarında ikili değişim ve işbirliği odaklanıyor.

Sayın Büyükelçi’nin ziyaretim ve görüşmelerimizle ilgili olarak kendi sosyal medya platformları olan wechatten bu görüşmemizle ilgili olumlu düşüncelerini belirtmeleri de bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu.”