Berberler ve Kuaförler Odası’nın Olağan Genel Kurulu’nda söz alan odanın daha önceki yönetim kurulu üyelerinden Harun Çılgınoğlu, berber ve kuaför camiasının sıkıntılarını dile getirdi. Çılgınoğlu, özetle şunları söyledi: 

YETİŞTİRDİĞİMİZ ÇIRAKLARI BAŞKA USTALAR ÇALIYOR

Biz bu esnaflığı yaparken çok meşakkatlerle karşılaşıyoruz. Ama kimseyi yanımızda göremiyoruz. Odalar elinden geleni yapmaya çalışsada etkisiz bir haldedir. Tehlikeli işler dalında yer alan berberlik mesleği kollanmaya geldiğinde en sonda yer alıyor bunu hepimiz yaşıyoruz. Ondan dolayı ne mesleğimize nede esnafımızın birbirine saygısı var. İlk önce esnafımız yetiştirmiş olduğumuz elemanların birbirine kaçmasını odamızın önlemesini istiyoruz. Yetiştirdiğimiz çırakların başka ustalar tarafından alınmasını istemiyoruz. Bunu önleyecek kanun ve tasarı istiyoruz. 

ZEKAT FİTRE ALIR GİBİ BİR MAAŞ İSTEMİYORUZ

Herkesten fazla yatırdığımız bağ kur ödemesinden sonra emekliliğimizde zekat fitre alır gibi bir maaşla yaşamak istemiyoruz. Erken emeklilik istemiyoruz. Emekli olunca hakkımız olanı istiyoruz. Bunları oda tarafından esnafa yardımcı olunmasını istiyoruz. 12-15 saat çalışan insanlarız. İnsanların bütün işlerini görüp emekliliğe geldiğimizde zekat fitre gibi bir maaş almaktan kendimizi alamıyoruz. Bunlardan oda tarafından ele alınmasını olmuyorsa sendikalaşmaya kadar gidilmesini arzu ediyorum. Bizler emekli olduğumuzda çok zor durumlarda yaşıyoruz. 

BUNLARI YAPAMAYACAKSANIZ BAŞKA YERLER ARAYALIM

Kah çalışma saatleri olsun bizi kollayan bir yer yok. Odalarımız burada etkisiz kalıyor. AK Parti döneminde 3 dönemdir düşük vergiden dolayı korunuyoruz. Pandemi döneminde kapatıldık. Cüzi miktarda yardım aldık ama onlar bizim nefesimiz olmaya yetmez. Bizler yaşayan insanlarız. Giderlerimiz durmuyor. Dükkan kapatmaya geldiğinde kahvehaneler, berberler böyle şeylerde ilk sıradayız. Tehlikeli işlerde ilk sırada korunma sırasında son sıradayız. Hakkımız olanı oda başkanlarımızdan istiyoruz. Bunları yapamayacaksınız bizleri başka şekilde koruyup kollayacak yerler arayalım. Bizleri başka yerlere mecbur kılmayın. Tek isteğim budur. Hayırlı uğurlu olsun. 

-Nail Azbay'ın Haberi.