İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, Gün FM’de Gazeteci İsmail Akar’ın sunduğu Gündem Özel programına konuk oldu. Akar’ın sorularını yanıtlayan Koçak gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Katıldığı programda Dünya Radyo Günü’nü kutlayan Koçak, Sevgililer Günü kapsamında radyo çalışanlarına karanfil dağıttı.

PARKLAR YETERSİZ

Afyonkarahisar’da parkların, yeşil alanlrın eksik olduğunu söyleyen Koçak: “Memleketimizin birçok sorunu var. Bunların başlıcaları, kadınlarımızın iş hayatına yeterince katılamaması, yeşil alanların azlığı, parkların yeterli olmaması, ulaşım alanındaki sıkıntılar ve imardaki adaletsizlik. Vatandaşımız artık yüzü gülen, iletişim kurabileceği bir yerel yönetim istiyor. Bizim bu milletle kalpten kalbe kurduğumuz bir ittifakımız var. Halkımıza söz veriyorum mutlu ve huzurlu günler yakın.” Dedi.

SAĞLIK SİSTEMİ PROBLEM ÜRETİYOR

Sağlık sistemi hakkında da konuşan Koçak, sistemin problem ürettiğini söyledi. Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık merkezleri, özellikle semt poliklinikleri noktasında belediyelerin katkısı olabiliyor. Sosyal güvenliğin kapsayamadığı, eksik bıraktığı noktada bizler vatandaşımıza yardımcı olacağız. Sağlık sistemi artık problem üretmeye başladı. 5-6 sene öncesine baktığımızda sağlık sistemi mevcut iktidarın en iyi yaptığı işlerdendi. Ben belediyecilik kanununun el verdiği çerçevede Afyonkarahisar’ ın  3 noktasına sağlık merkezi kuracağım. Kuracağım sağlık merkezleri 7/24 çalışacak. Afyonkarahisarlı halkımızı asla yalnız bırakmayacağız.  Geniş bir çerçevede ele alacağımız sağlık merkezlerimizde evde bakım hizmetlerine de destek vereceğiz. Alo sağlık hattı ile vatandaşımız muhatap bulabilecek, sorularına cevap alabilecekler.”

“OTOPARKLARLA ŞEHRİ RAHATLATACAK”

Trafik yoğunluğu hakkında da konuşan koçak en az 3 otopark inşa edileceğini vurgulayarak şunları söyledi: “En büyük sorun otoparkların azlığı. En az 3 tane 750-1000 araçlık otoparklar kurarak, vatandaşımıza kaliteli ve ucuz hizmeti bir arada vereceğiz. Mahallelere ödeme noktaları kurarak hizmeti vatandaşımızın ayağına götüreceğiz. Ödeme noktaları hafta sonları da vatandaşımıza hizmet verecek. Halkımızın aynı saatlerde, aynı amaç için resmi dairelerdeki yoğunluğunu azaltarak, trafik yoğunluğunun bir kısmını da çözmüş olacağız. Bunların yanı sıra tek akış yönlü bulvar çalışması yapacağız. Bulvarlarımıza kent aydınlatması ve ağaçlandırma çalışmaları yaparak, halkımızın aileleri ile rahatça yürüyebilecekleri caddeler oluşturacağız.”

“ESKİŞEHİR 99’DAN BU GÜNE MUHALEFET PARTİSİNDE”

“Hükümet partisinden olmazsanız yatırım gelmez” sözlerini de eleştiren Koçak: “Bunlar eski siyaset söylemleri. Eski siyaset dönemi bitti. Artık Türkiye’yi yeni bir umuda taşıyoruz. Türkiye bir hukuk devletidir. Belediye kanunu belli, belediye gelirleri belli. Anayasa ile güvence altına alınan haklarımız var.1999 seçimlerinden beri iktidar partisinden olmayan belediye başkanları tarafından yönetilen bir Eskişehir örneği var. Bugün Avrupa standartlarında örnek gösterilen illerden birisi. 20 yıldan beri muhalefet. Tabanı olmayan, yere basmayan, anayasada yeri olmayan söylemler bunlar. Keyfi idarede yaşamıyoruz. Herkes hukuka saygı duyacak ve kimse kendisini hukukun üstünde görmeyecek çünkü hukuk herkese lazım.” Dedi.

-Afyonkarahisar’ı vizyonu ve cazibesi konuşulacak bir şehir haline getireceğim. Kendime ve milletime güveniyorum.

“ANKARA’DA Kİ SİYASİ DİL DOĞRU DEĞİL”

Ankara kulisleri hakkında da konuşan Koçak, şunları söyledi: “Ankara’daki siyasi dili doğru bulmuyorum. Vatandaşlarımızı bölen, ayrıştıran  üslubun terk edilmesi gerekiyor. Bizlerin görevi milletimizi birleştirmek, ayrıştırmak değil. Ben milletimize hizmeti bundan önce olduğu gibi siyasi parti ayrımı yapmadan gerçekleştireceğim.”

“ZAFER HAFTASINI KULLANAMIYORUZ”

Büyük Taarruz ve Kocatepe ekseninde çalışmalar yapacaklarını söyleyen Koçak: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti  Afyonkarahisar’da başlayan Büyük Taarruzla inşa edildi. Kocatepe’de toprağa düşen aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin her zaman duacısıyım ve onlara  minnettarım. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Mehmetçiğimizi abideleştirmek adına Kocatepe’yi ihya edeceğiz. Tarihe karşı sorumluluğumuz var, şehitlerimize, gazilerimize karşı sorumluluğumuz var. Ataköy- Kışlacık- Kalecik’ten Kocatepe’ye giden güzergahları ,Çanakkale kadar ziyaret edilen bir bölge haline getireceğiz. Bu proje benim aşkımdır sevdamdır. Milletimin desteği ile inşallah gerçekleştireceğim.”

“İŞ ALIMLARINDA ADİL OLACAĞIM”

Belediyeye yapılacak olan iş alımlarında adil olacağı sözünü veren Koçak: “Bu bir Mahmut Koçak sözüdür. Gençleri işe alırken adil davranacağım. Yüksek puanlar alıp mülakatlarda elenen gençlerimiz için artık yeter diyorum. Benim vicdanım sızlıyor. Okumuş çocuklarımız memleketimizi terk ediyor. Ben onlara istedikleri her imkana ulaşabilecekleri bir şehir inşa etmeyi vaad ediyorum. “

“LÜKS VE ŞATAFAT İÇİNDE YAŞAMAYACAĞIM”

Seçildiğinde ne yapmayacağını anlatan Koçak: “Herkes yapacaklarını anlatıyor bende yapmayacaklarımı anlatayım. Ben Mahmut Koçak olarak belediye başkanı olduğumda Lüks ve şatafat içinde yaşamayacağım. Yakınlarımda, bende sebepsiz yere zenginleşmeyeceğiz. İsmim asla ve asla yolsuzluk ve usulsüzlükle anılmayacak. Personel alımlarında liyakati, adaleti elden bırakmayacağım. Mahmut Koçak’ın ismi devlet ve millet düşmanları ile anılmayacak. Milletim beni tarihi ile barışık bir belediye başkanı olarak görecek. Dini inançlarımı siyasetime asla alet etmeyeceğim. Çevreye ve doğaya zarar verdirmeyeceğim. Hayvan hakları konusunda çok özenli davranacağım. Toplum yararına olmayan, gösterişli yatırımlar içerisine girmeyeceğim. Bu milletin parasını gereksiz işler için heba etmem, ettirmem. Başkanlığın yetkilerini ve belediye imkanlarını milletimle ve ekibimle istişare ederek kullanacağım.” şeklinde konuştu.