Afyonkarahisar Belediyesi iştiraki olan YÜNTAŞ ve AFBELSAN bünyesinde çalışan işçiler ile Hizmet-İş ve Öz Taşıma-İş Sendikaları arasında süren Toplu Sözleşme görüşmeleri sona erdi. Belediyeden yapılan açıklamada en düşük temizlik işçisi maaşının 5 bin 250 TL olduğu duyuruldu.

Daha önceki toplu sözleşmelere basın mensupları davet edilmişti. Ancak bu toplantıya basının çağrılmaması dikkat çekti. 

KONUYLA İLGİLİ BELEDİYENİN AÇIKLAMASI ŞÖYLE: 

YÜNTAŞ ve AFBELSAN bünyesinde çalışan işçilerimiz ile Hizmet-İş ve Öz Taşıma-İş Sendikaları arasında süren Toplu Sözleşme görüşmeleri tamamlandı. Toplu iş sözleşmesi, işçilerin büyük kazanımı ile sonuçlandı.

YÜNTAŞ ve AFBELSAN ile Hizmet-İş ve Öz Taşıma-İş Sendikaları arasında tamamlanan toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı. Uzlaşmanın ardından eski RAM salonunda yapılan imza törenine Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek başta olmak üzere Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kayabaşı, Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz, Başkan Yardımcılarımız ve işçiler katıldı. Tören öncesi Yavuz Selim Yasan tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti verildi. 

Belediyemiz personellerinden Halil İbrahim Özdil, çalışma arkadaşları adına teşekkür konuşması yaptı. Törende; Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kayabaşı, Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz’de birer konuşma yaparak Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür etti. Yapılan sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

 “HAKKANİYETE RİAYET ETTİK, HAYIRLI OLSUN”

İmza töreninde önemli açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; Afyonkarahisar’da her bireye hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Başkan Zeybek, çalışanların hakkını alın terleri kurumadan vermenin önemine vurgu yaparak, “İşçi kardeşlerime çok çok teşekkür ediyorum. Mesai mefhumu gözetmeden gece gündüz demeden ciddi emek sarf ettiniz. Sizleri kutluyor ve teşekkür ediyorum. Hepiniz görevlerinizi hakkı ile yerine getiriyorsunuz. Bundan ötürü de sizlere ayrıca teşekkür ediyorum.  İşçinin hakkını alnının teri kurumadan ödeme inancına sahibiz. Geçtiğimiz yıl ve bu sene yapılan görüşmelerde hep işçiden yana oldum. Çünkü bende işçilik yaptım. Çevre illere baktığımızda çalışan kişi sayısı bakımından fazla elaman sayısına sahibiz. 2 bin 400 çalışanımız var. Göreve geldiğimiz andan itibaren borçsuz bir belediye olarak görev yapıyoruz. Çalışanlarımızın hakkından hiçbir zaman kesinti yapmadık, yapmayız da. Tüm ekonomik koşulları da göz önünde bulundurarak sizleri de memnun edeceğini düşündüğümüz oranda masada uzlaşma sağladık. Sendikamızla kırılmadan, restleşmeden çok güzel bir anlaşma ortamı sağladık. Bu nedenle başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum.  Gücümüz nispetinde en iyi rakamı vermeye gayret ettik.

 “EN DÜŞÜK ÜCRET 5 BİN 250 TL’YE YÜKSELTİLDİ”

          Yaptığımız sözleşme neticesinde; 3 Bin 500 lira olan maaşları 5 Bin 250 liraya çıkardık. Bu rakam medeni durum, çocuk sayısı ve sorumluluk zammına bağlı olarak artış gösterecek. Bilmenizi isterim ki bu ücretler için imkânlarımızı zorladık, hakkaniyete riayet ettik. Biz sizler, sizlerde bizim için yani, 300 bini aşkın Afyonkarahisarlı için varsınız. Emin olun ki her zaman çalışanımızın hakkı bizlerin emanetidir. Gece gündüz demeden kadim şehrimizi hak ettiği yere gelmesi için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Cenab-ı Allah bol rızık kazasız işler versin. Yeni ücretleriniz hanelerinize ve hepinize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.