Belediye Meclisi’nde gider bütçesine 620 Milyon TL ek gider bütçe ilave edilmesi kararlaştırıldı.

Rakamı telaffuz eden belediye çalışanı rakamı okurken rakam tam olarak anlaşılmayınca muhalefet “TL’mi dolar mı” diye sordu. Başkan Zeybek bu soruya, “Biz Türk’üz dolarla ne işimiz olur” yanıtı verdi.

BAŞKAN ZEYBEK: MALİYETLER 4-5 KAT ARTTI

Muhalefet meclis üyeleri “Biz bu parayı nasıl kazanacağız, borçlanacak mıyız bu nasıl olacak” diye sordu. Başkan Zeybek, konuya açıklık getirerek şöyle dedi: “İhalelerimizi yaptık borçlanma gibi şeyimiz yok. Yarım devam eden işlerimiz var. Maliyetler 4-5 kat artı. Maliyeti 10 milyon dediğimiz iş 30-35 Milyona çıkıyor. İhtiyatlı davranalım bi artış yapalım denildi. Bunun ne kadarını kullanırız bilemiyorum”

BAYRAKTEPE’DEKİ MEZAR YERLERİNİN FİYATI

Belediye Meclisi’nde Bayraktepe’deki mezar alanlarının satış fiyatı da belirlendi. Buna göre taksitli almak isteyen 9 bin TL’ye buradan mezar alabilecek ve bunu 9 eşit taksitte ödeyebilecek. Peşin ödeyenlere ise 8 Bin TL’den mezar satışı yapılacak.

CENAZE NAKİL ÜCRETİ

Belediye Meclisi’nde cenaze nakil ücretleri de karara bağlandı. Buna göre c enaze nakil ücreti Km başı 3 TL oldu.

Muhalefet “şehir dışına cenaze aracı veriliyor mu?” sorusunu sordu. Başkan Zeybek, “Doğu ve güneydoğuya gidecekse Ankara Esenboğa’ya bırakıyoruz oradan uçakla gidiliyor” diyerek yakın çevre illere ise araç verildiğini söyledi.

SUYA YÜZDE 5 ZAM

Afyonkarahisar Belediye Meclisinde artan maliyetler göz önünde bulundurularak suya zam yapılması kararlaştırıldı. Buna göre suya yüzde 5 oranında zam yapılması kararlaştırıldı.

Başkan Zeybek, bu artış ile ilgili 0 ila 10 metreküplük kullanıma yine zam yapmadıklarını belirterek, “Zaten 0-10 metreküpe kadar ücret almıyoruz. Çevre illere göre uygun fiyata su veriyoruz.” Dedi. Muhalefet bunun yanlış olduğun 13 yıldır ilk 10 metreküplük kullanıma zam yapılmadığını bunun doğru olmadığını, bu kullanım kısmının maliyetinde altında kaldığını, halkın büyük bir kısmının bu alanda tüketim yaptığını, bir sonraki zam görüşmelerinde bu kısmında ele alınması gerektiğini vurguladı.

AKDEĞİRMEN BARAJI İÇİN BUGÜNE KADAR HİÇ ÖDEME YAPILMAMIŞ

Mecliste Akdeğirmen Barajı’nın bir kısmının belediyeye devir edilmesi için belediyenin borçlandırılması konusu görüşüldü. Başkan Zeybek, bu konuyla ilgili şunu söyledi: “Akdeğirmen Barajının devri ile alakalı bir anlaşmaya vardık. 17 yıl süre olarak veriyorlar bizde süreyi uzatabilirsek hem yılda ödediğimiz para miktarı daha az oluyor. Orası taşkın koruma ve sulama amaçlı yapılmış. Zaman zaman oradan bir su almışız. 2 yıl oradan su alamadık. Bu sene 2 yıl yetecek kadar su birikti. Oranın aşağı yukarı tamamını veriyorlardı. Yüzde 33’ünü biz alıyoruz kalanı sulama amaçlı kullanacak. Tamamı 350 Milyon liralık bir rakamdı. Biz bunun yüzde 30’unu borçlanacağız. Bugüne kadar hiç ödenmemiş. Yeni ödenmeye başlayacağız. Bununla alakalı meclisten yetki istiyoruz”

Bu konuyla ilgili Başkan Zeybek’e borçlanmak üzere yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.