Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Eskişehir Tapu Kadastro Bölge Müdürü Cevdet Kılıç ve Afyonkarahisar Tapu İl Müdürü Engin Tolgay’ı makamında kabul etti.

Ziyarette Tapu Müdürlüğü ile imzalanan protokol ile vatandaşlarımız, rahat bir şekilde emlak rayiç değer işlemlerini yapabilecek. Türkiye genelinde tapu müdürlükleriyle belediyeler arasında elektronik ortamda emlak rayiç değerlerinin alınmasına ilişkin protokol imzalanmasına karar verildi. Afyonkarahisar Belediyesi bu protokolü imzalayan ve alt yapısını oluşturan il belediyeleri arasında yerini aldı.

İmzalanan protokol ile vatandaşların daha kolay işlem yapabileceklerini ifade eden Başkan Zeybek, “Bu iş birliği protokolüyle birlikte, vatandaşlarımızın özellikle tapu harcı esas olmak üzere talep edilen emlak beyan değerlerinin elden alınarak zaman kaybı ve yoğunluğun azaltılması amaçlandı. Bu proje ile hem iş verimliliği artırılacak, hem de belediye ve tapu müdürlüğü çalışanlarının işlem süreleri azaltılacak bu sayede hızlı bir şekilde vatandaşların işlemleri kolaylaşacak. Hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. Başkan Zeybek imzalanan protokolle birlikte vatandaşların işlemlerinde daha rahat ve hızlı bir şekilde yapabileceklerini ifade etti.