Mehmet Zeybek’in açıklamaları şöyle:  

KUVVET KOMUTANLARIMIZ TAMAM DEMİŞTİ

Askeri Havaalanı’nın sivil uçuşlara açılması için 2019 yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programına Genel Kurmay Başkanımız ile tüm kuvvet komutanlarımız Afyon’a gelmişti. Belediyemizi ziyaretlerinde böyle bir söz almıştık kendilerinden. Hatta seçim öncesiydi. Sivil uçuşlara burasının açılması turizmimize ciddi katkı sağlayacağını ifade ettik. Sayın Bakanımız Hulusi Akar’da bunun olabileceğini ifade etmişti.  Kuvvet komutanları tamam dediler. 

ZAFER’İN KAPANMASINI CUMHURBAŞKANIMIZ İSTEMEZ DEDİLER

Ama bizim Askeri Havaalanımız NATO’ya ait bir hava alanı. Zafer Havaalanı’da Yap, işlet devret modeliyle yapıldığı için oranın mutlaka kapanması lazım. En son yaptığımız görüşmede Ulaştırma Bakanımız dediki Sayın Cumhurbaşkanımız oranın kapanmasını istemez. Burayı açmamız için Zafer Havaalanı'nı kapatmamız lazım. Hava Meydan Komutanımızda Zafer Havaalanı’nın eğitim uçuşları için çok uygun bir yer olduğunu söyledi.

NATO’YA AİT BÜYÜK BİR ÜST GELİYOR

En son geldiğimiz nokta havaalanının olduğu noktaya çok büyük bir birlik gelecek. Aşağı yukarı 5 bine yakın personel istihdam edilecek. Bunu bekliyoruz inşallah. NATO’ya ait büyük bir üst olacağını ifade ettiler. Duyduğum bilgi bu yönde. O olduğu zaman zaten sivil uçuşlara zaten müsade edilmez. Bu yüzden burası açılırsa mecbur Zafer Havaalanı’nı kullanmak zorunda kalacağız. 

ZAFER’İ DAHA AKTİF KULLANMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

En büyük arzumuz buranın sivil uçuşlara açılması yönündeydi. Akşehir Belediye Başkanı ilede görüştüm. Burası açılırsa biz Konya’yı kullanmayız. Emirdağ burayı kullanacak.  Zafer Havaalanı ile ilgili çalışmalarımız var, oranın daha aktif bir şekilde kullanılması yönünde. Önümüzdeki günlerde ulaştırma bakanımız ile bir görüşmemiz olacak. 

MİNİK UÇAKLARIN İNİP KALKACAĞINDAN BİLGİM YOK

AK Partili İbrahim Yurdunuseven, minik uçakların inip kalkabileceği bir pist oluşturulacağı yönündeki açıklamalarınada yanıt veren Zeybek, “O hususta hiç bir bilgim yok.” dedi. 

-AFYON POSTASI'NDAN SILANUR KARA'NIN HABERİ.