Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya beraberinde AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Ak Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ve AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz  Merkeze bağlı Büyükkalecik, Salar, Sülümenli, Afyonkarahisar Sebze ve Meyve Hali, Orman İşletme Müdürlüğü, Gebeceler, Susuz ve Çıkrık beldelerini ziyaret ettiler.

KİMSEYE SORMADAN BELDENİN ADI KOCATEPE OLDU

AK Parti heyetinin ilk durağı Merkez Büyükkalecik belediyesi ve Belediye Başkanı Abdullah Çelik oldu. Ziyarette Milletvekili Özkaya’ya taleplerini ileten Başkan Çelik, Beldenin isminin değiştirilmesinde duydukları rahatsızlığı dile getirerek “Beldemizin ismi kimseye sorulmadan Kocatepe olarak değiştirildi, şu anda belde halkımız ve bizler bu konudan oldukça rahatsızız. Bu konuda Sayın Özkaya’nın desteklerini bekliyoruz” dedi. 

VATANDAŞIN KENDİ ARAZİSİ HAZİNEYE GEÇMİŞ

Ayrıca belde de yaşanan kadastral sorunlara değinen Başkan Çelik, bir çok vatandaşın kendi arazileri olan dedelerinden kalan tarlaların kendi üzerlerinde görünmediği gibi hazineye geçtiğini dile getirerek  bu konularda Özkaya’dan destek talep etti. 

İSİM KONUSUNU YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Özkaya ziyarette yaptığı açıklamada her iki konunun da kanuni bir değişilik gerektirdiğine vurgu yaparken, “Başkanımızın talep ettiği her iki konuda mevzuat açışından      bir takım problemleri gereken çalışmaları yaparak takibini gerçekleştireceğiz.  Beldemizin kendi ismi olan Büyükkalecik’e yeniden kavuşması için çalışmaları yakın takip ediyoruz. Zaten gündemimizde olan bir konu. Kadastral sorunlara gelince en kısa süre zarfında gerekli kanuni değişikliğin yapılması gerekli desteği sağlayacağız” dedi. 

YEREL YÖNETİMLER PARTİMİZİN VİTRİNİDİR

Ziyaretlerine gün boyu devam eden Milletvekili Özkaya, Salar, Sülümenli, Susuz, Çıkrık, Gebeceler beldelerinde de Belediye Başkanları tarafından iletilen talepleri yerinde değerlendirip ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşüp taleplere çözüm aradı. Özkaya  yaptığı açıklamada “Yerel yönetimler Partimizin vitrinidir. Bizde bu noktada Yerel Yönetimlerimizin bize ilettiği tüm makul talepleri olumlu sonuçlandırmak adına çalışıyoruz. AK Partimizin gönül ve yatırım belediyeciliği anlayışını yaşatan Belediyelerimize katkı sunmak, destek olmak en büyük kıvanç kaynağımızdır” dedi. 

BELEDİYE VE HÜKÜMET AYNI PENCEREDEN BAKINCA İŞLER KOLAYLAŞIYOR

Belediyelerin Merkezi hükümet ile uyum içinde olmasının büyük avantajları olduğuna değinen Özkaya, “Belediye ile Hükümet aynı pencereden bakınca  işler daha da kolaylaşıyor ve ortak noktada daha hızlı buluşuyor” dedi. Ziyaretleri esnasında vatandaşlarla da buluşan Özkaya, vatandaşların da talep ve isteklerini dinleyerek  vatandaşlarla tek tek ilgilendi. Ziyaretler edilen  Salar Belediye Başkanı Cengiz Taşpınar, Sülümenli Belediye Başkanı  İbrahim Eroğul,Çıkrık Belediye Başkanı Recep Küçükkayar, Susuz Belediye Başkanı Mehmet Selek ve Gebeceler Belediye Başkanı Hüseyin Toğulluk AK Parti heyetine ve Vekil Özkaya’ya teşekkür etti.