Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yakın zamanda restore edilerek güzel bir görünüme kavuşan Tarihi Bedesten Çarşısı’ndaki tabela kirliği tepki topluyor. Bedestenin dış tarafında bulunan işletmelerin tamamı farklı renklerde, farklı boyutlarda tabela kullanılıyor. Bu tabelalar hem bedestenin hem de caddenin görüntüsündeki ihtişamı geride bırakıyor.

Bedesten mi tabela cenneti mi?

Vatandaşlar bu duruma tepki göstererek: “Yakın zamanda belediyemiz sağ olsun şahıslara ait Bedesten Çarşısını restore etti. Çarşı kötü görünümden kurtuldu. Çarşının içinde tek tip tabela uygulaması ile çarşı bir ahenk kazandı. Ancak çarşının dışında ki işletmelerin kullandığı tabelalar bizleri resmen boğuyor. Kimisi büyük, kimisi küçük, kimisi renkli, her biri birbirinden farklı şekilde tasarlanmış tabelalar çarşının görünümüne ve bu bölgedeki tarihi dokuya yakışmıyor. Katmerci başka tabela, bakkal ayrı tabela, köfteci apayrı bir tabela,  giyimci bambaşka tabela kullanıyor. Burası bedesten mi, tabela cenneti mi? Bu kirlilikten boğuluyoruz” dediler

Başkan Zeybek’ten bir uygulama bekliyoruz

Başkan Zeybek’in bu işi kolaylıkla çözebileceğini belirten vatandaşlar: “Bu çarşı tarihi bir çarşı. Her gün yüzlerce turist geliyor. Burayı fotoğraflıyor. Çarşı içinde uygulanan tek tip tabela uygulaması acilen çarşı dışındaki dükkanlar içinde uygulanmalı. Bu konuda belediye başkanımız Mehmet Zeybek’ten bir çalışma bekliyoruz.” diye konuştular.

-Afyon Postası’nın Özel Haberi.