Bayramda sağlıklı yaşam için hafif yiyeceklerin tüketilmesini isteyen İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Korkmaz, “Güne hafif bir kahvaltıyla başlanıp, öğün en az 2 en fazla 4-5 saat aralıklarla olacak şekilde ayarlanmalı; her öğünde 4 temel besin grubu ( süt ve süt ürünleri, et-yumurta ve kuru baklagiller grubu, sebze-meyve grubu ve tahıl grubu) yiyeceklerden yeterli miktarda alınmalı, besinler iyi çiğnenmeli ve hızlı yenmemelidir,” dedi

SIVI TÜKETİMİNE DİKKAT EDİN

Sıvı tüketimi hakkında konuşan Korkmaz, “Ramazan Ayı gibi çok sıcak günlere rast gelen bayramda sıvı ve özellikle su tüketimi büyük önem taşımaktadır. Suyun yerini meşrubat, gazlı ve kafeinli içecekler kesinlikle tutmaz. Günlük ortalama 2-2,5 litre su tüketilmeli; buna ilave olarak sadece taze sıkılmış meyve suyu ve az şekerli limonata- komposto alınabilir” dedi

 

SÜTLÜ TATLI TERCİH EDİN

Şekerli tatlılar yerine sütlü tatlıların tercih edilmesini isteyen Korkmaz, “Şeker, kalp ve yüksek tansiyon hastaları ile kronik hastaların, sürdürdükleri diyete bayram süresince de özen göstermeleri önemlidir. Ayrıca, 0-12 yaş grubu bebek ve çocukların, büyüme ve gelişime katkısı olmayan, boş kalori kaynağı şeker ve şekerli besinlerden uzak tutulmaları, bu tür besinlerin tüketiminden sonra diş temizliğine özen gösterilmesi gerekmektedir. Şeker ve şekerli ürünleri satın alırken de Tarım ve Köy işleri Bakanlığı'ndan izinli olmasına, son kullanma tarihi geçmemiş ve ambalajı bozulmamış olmasına dikkat edilmelidir.Ağır şerbetli tatlılar yerine hafif sütlü tatlılar tercih edilmelidir,” diye konuştu.