Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu Basın Odası programına Gazeteciler Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim yorumlarıyla katıldılar.

Aşırı sağcı Yunan milletvekili Ioannis Lagos’un Avrupa Parlamentosu’nun Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirdiği Genel Kurul toplantısında Türk bayrağını yırttığı bilgisini paylaşan Gazeteci İsmail Akar, “Bu hadsizin yaptığı tüm toplumumuzun tepkisini çekti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bu skandal karşısında harekete geçerek, Lagos hakkında Türk bayrağını alenen aşağılama suçundan resen soruşturma başlattı. Bayrak bir ulusun onurudur. Hiçbir milletin bayrağına böylesi saygısızlık yapılamaz. Bu adam milletvekilliğinden atılmalı, Yunan tarafları da ülkemizden özür dilemelidir” diye konuştu.

“Bu davranış kabul edilemez”

Bayrağımızın yırtılması hadisesiyle ilgili özellikle sosyal medyada ciddi tepkilerin olduğunu belirten Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Yunanlı milletvekilinin bu davranışı kabul edilecek bir şey değildir. Bayrağımızı yırttığı yer Avrupa Parlamentosudur. Tarihimizde Mustafa Kemal’in ayaklarının altına Yunan bayrağı serilmiş olmasına rağmen Mustafa Kemal bayrağı çiğnememiştir. Üstelik Yunanlıların yaptıkları zulme karşın bayraklarını çiğnememiştir. Bir ülkenin bayrağı çiğnenmez demiştir. Bizim milletimizin bayrağa yaklaşımı budur” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“Türkiye’yi etrafı köpek balıklarıyla dolu bir ada gibi görüyorum”

Yunan milletvekilinin yaptığı bayrak yırtma hadisesine şaşırmadığını söyleyen Gazeteci Polat Yılmaz, “Türkiye’yi etrafı köpek balıklarıyla dolu bir ada gibi görüyorum. Zaman zaman köpek balıklarıyla göreceli yakınlaşmalar olsa da ortada hep yalnız olan biziz. Etrafımızdaki tüm ülkelere bakın. Zor durumda gel, elinden tutayım diyecek bir ülke yok. Bu ülkeler bizim Türk olduğumuzu unutmuyorlar. Ama içerideki bazı kesimler bizim Türklüğümüzü unutturmak için hep çalışıyorlar. Böyle bir ortamda bize düşen Yunan milletvekili bayrağı neden yırttı sorusuna cevap aramak değil de, bu kişi bayrağımızı asla yırtamaz düşüncesine ulaşmak olmalıdır” diye konuştu.

“Bu olay çok çirkindir ve kesinlikle özür dilenmelidir”

Yunanistan’daki siyasilerin Türk düşmanlığını canlı tutmak adına hemen her dönem bazı davranışlar sergilediğini kaydeden Gazeteci Ahmet Tunca, “Bu son olay da böyle bir olay. Yunan Parlamentosunun bayrağımızı yırtan vekile soruşturma açtığı haberlerini okudum. Herhangi bir ceza verileceğini düşünmüyorum. Laf olsun diye açılmış bir soruşturma. Bu olay çok çirkindir ve kesinlikle özür dilenmelidir. Bayrak bir ulusun temsilcisidir. 9 Eylülde Türk ordusu İzmir’e girdiğinde Atatürk’ün ayaklarının altına Yunan bayrağı serilmiştir. Atatürk ise asla çiğnememiştir. Bu çok önemlidir. Biz millet olarak bayrağa hep saygı duymuşuzdur” şeklinde konuştu.