Belediye Başkanı Mehmet Zeybek 2022 yılının ilk meclis toplantısının açılışında konuşarak: “2022 yılından ümidimiz, barışın sağlığın bol olduğu bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Bugüne kadar 2021 yılında daha çok uyumlu çalışma gerçekeleştirdik. Hepinize teşekkür ediyorum. 2022 yılında da böyle geçiniriz diye ümit ediyorum”

DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU

İşletmelerin kontrolü için Denetim Komisyonu oluşturulması görüşüldü. Bu komisyona Semai Kaya, Şükrü Tunçbilek, İrfan Özsandık isimleri önerildi. Komisyon üyeleri için seçime geçildi. 

BULANIK SUDA BALIK AVLAMAYA ÇALIŞIYORLAR

Başkan Zeybek, Belediyenin ve YÜNTAŞ’ın Sayıştay Raporları hakkında da konuşarak şunları söyledi: 

Birileri bulanık suda balık avlamaya çalışıyor. Şöyle arkasına dönüp kendi partisine bakmıyor. Hesabını vermeceğimiz hiç bir şey yok. Her şeyimiz açık. Özel Kalem Müdürümüz Mehmet Savaş. Benol Hanım sözleşmeli personelimizdi. Özel Kalem Müdürlüğü’nden kadroya alıyorum. Başkan yardımcısı olarak. Harcamada sıkıntımız yok. Merak edenler olursa gelsinler onlarada hesabını veririz. 

YÜNTAŞ İLK DEFA DENETLENDİ

YÜNTAŞ bugüne kadar hiç denetim geçirmemiş. Kurulduğu günden bugüne ilk defa denetim geçirdi. Sayıştay Müfettişleri teşekkür ederek gittiler. Merak edilecek hisse dağılımı ile ilgili veremeceğimiz hiç bir hesabımız yok. Orada da her şey şeffaf. 

ÖN ÖDEMELİ SAYAÇLARIN FİYATI ARTTI

Belediye Meclisinde ön ödemeli sayaçlarla ilgili yeni fiyatlarda görüşüldü. 

Döviz kurundan dolayı sayaçlardaki bazı parçalarda fiyatlar arttığı belirtilerek ön ödemeli su sayaçlarının sökme takma bedeli 560 TL olduğu kaydedildi. 

YENİ CEZAEVİ ARKASINDAKİ SANTRALİ BELEDİYE KULLANACAK

Başkan Zeybek, yeni cezaevi arkasındaki santralin belediye tarafından kullanılacağını söyleyerek şöyle konuştu: “Yeni Cezaevinin arka kısmında Kolsan’ın santrali vardı. Afyon’daki işi bitti orayı boşalttılar. Orada hala kullanım hakları var. Bize verecekler orayı. Bedel olmadan bize verecekler. Orası hafriyat ve inşaat yıkıntı atıkları alanı olarak kullanacağız”

SPORA 3 MİLYON LİRA DESTEK

Mecliste görüşülen bir diğer konu ise Voleybol, Basketbol ve Futbola belediye gelirlerin binde 12’si 3 Milyon 324 Bin TL yardım yapılacağı konusu oldu. Söz konusu madde oy birliği ile kabul eildi. 

ULAŞIM FİYATLARI BELLİ OLDU

Ulaşım ücret tarifesi görüşüldü. Buna göre 2022’de geçerli olacak fiyat tarifesi şöyle belirlendi: 

Tam Kart 2.75

Öğrenci Kart 2.50

Kart dolumu 150 TL

Öğrenci Kart Dolumu 115 TL

Nakit biniş ücreti 3 TL