Afyonkarahisar Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı Mehmet Zeybek başkanlığında başladı. 

Açılışta konuşan Başkan Zeybek, şunları söyledi: 

AŞI OLMAMAKTA DİRENEN BİR HEMŞİREMİZİ KAYBETTİK

Afyon aşılamada yüzde 75’i aştı. Maalesef aşının koruyuculuğuna inanmayan bir grup hemşerimiz, insanımız var. Basından öğrendiğimize göre aşı olmamak için direnen bir hemşiremiz hayatını kaybetti. Allah geride kalanlarına sabır versin. Zor bir süreçten geçiyoruz. 

BUGÜNLERİ ATLATACAĞIZ

Hani derler ya, 3 tarafımız denizlerle çevrili doğru ama dört bir tarafımızda düşmanlarla çevrili. Türk Milleti olarak yokluk zamanında kazma ile kürek ile kurtuluş savaşını kazandığımız bir millet olduğumuz için bugünlerinde üstesinden geleceğiz. Rahmetli Erbakan’ın bir sözü vardı, “Bu ülkeye topla, tankla saldırmayacaklar, bu ülkenin başına terör belasını salacaklar o da bitince ekonomiden saldıracaklar” demişti. Şu anda onu yaşıyoruz. Bunun üstesinden gelecek güce sahibiz. Türkiye bunuda atlatacak. Önümüz açık olacak. 

Gündem maddeleri görüşüldükten sonra Başkan Zeybek, meclis üyelerinin sorularına yanıt verdi. Bu kısımda Başkan Zeybek özetle şunları söyledi: 

OTOPARK KULLANILAMIYOR ATIL DURUMDA

Yoncaaltı Camisinin arkasındaki binayı yıkacağız. Projeleri hazırlandı. Bu ay olmazsa 2022’de ihaleye çıkacağız. Oraya Ankara Ulusta olduğu gibi, yerleşik Pazaryeri yapacağız. 32 tane dükkanın olduğu, aşağıdaki otoparkıda yıkacağız eski haline dönecek. Otoparkın en alt katında viraj alınamıyor, kullanılmıyor atıl durumda. Oraya yük asansörü koyacağız. 100-150 araşlık otopark haline getireceğiz. Üzerinde haftanın yedi günü açık pazar yeri olacacak. 

AMBARYOLU’NDAKİ İKİLİ OTOPARK KONUSU

Ambaryolu’ndaki dikey otoparkı, İl Trafik Müdürlüğü yatay otoparka çevirdi. Belediye olarak zararımız var.Dikey olduğu zaman yol daralıyor denildi. İkinci sırayı devamlı kontrol edeceğiz denildi, ciddi cezalar olacak denildi. Trafik ekipleri devamlı kontrol ediyor. İkinci sıraya fiş kesme durumu söz konusu değil. 

BİSİKLET YOLU YAPTIK DUBALARI KIRDILAR

Eğitilmesi en zor varlık insanoğlu. Bazen televizyonda görüyoruz. Adam aslanı, timsahı eğitiyor. Onunla yaşıyor. Bisiklet yolu yaptık. Standartları belli. 1.25 duba çakılacak deniyor. Arkadan gelip dubaya vurmuş kırmış oraya araç koymuş. Yumuşak plastik bulunamaz. 

UZUN ÇARŞI’NIN TRAFİĞE KAPANMASI

Aldığımız bilgiye göre, 1 Milyon 850 bin yerli ve turist gelmiş Afyon’a. Ama bizim aldığımız bilgilere 2 ya da 2.5 Milyonu geçiyor.  Uzun Çarşı esnaflarından bazıları daha dün burayı trafiğe kapat dedi. Benim gönlümdende geçen bu ama bazı arkadaşlar transit geçişe açık olsun diyorlar. Ben öyle tahmin ediyorum 2 ay sonra transit geçişide kapat diyecekler kendileri. 

-Nail Azbay'ın Haberi.