YÜNTAŞ bünyesinde çalışan belediye işçileri ile Belediye İş Sendikası arasında beklenen toplu sözleşme bugün imzalandı. Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yerleşkesinde gerçekleşen imza törenine Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in yanı sıra Belediye İş Sendikası Başkanı Yücel Şahin ve işçiler katıldı. Burada konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek özetle şunları söyledi: 

TARİHİ BİR GÜN

Bugün sizlerle birlikte tarihi bir güne şahitlik ediyoruz. Bizim için emek ve alın teri el ele yürür. Bizde Sevdamız Afyonkarahisar diyerek sizlerle birlikte bu yola çıktık. Şehrimize yapılan yatırımlarda sizlerin emek ve gayretleri var. Emeği ile hayatını kazanan alın teri ile üreten ürettikleriyle şehrimizin gelişmesine büyük rol oynayan sizleri geniş ailemizin üyeleri olarak görüyoruz. Kendimizden farklı görmedik. Toplu iş sözleşmesinde bu gaye ile hareket ettik. Çevremizdeki illerdeki belediye çalışanlarına göre en yüksek anlaşmayı biz sağladık. Sendika ve Yüntaş yöneticilerimize teşekkür ediyorum. 

ENFLASYONUN ÜZERİNDE BİR ZAM YAPTIK

Gönül rahatlığıyla ifade edebiliriz ki enflasyonun üzerinde yüzde 43’lük bir zam oranıyla rekor kırdık. Görüşmelerde tüm imkanlarımızı zorladık. Saatlik ücretler, sosyal haklar, yemek yardımları gibi konularda bu sözleşme işçilerimizin lehine olmuştur. 

MEHMET ZEYBEK VE YÖNETİMİ İLE ALAKASI YOK

Kamuoyunda oluşturulmak istenen karalama kampanyalarına yanıt vermek istiyorum. Bizden önceki dönemde YÜNTAŞ ile sendika arasında yetki davası noktasında bir dava açıldı. Dava uzun süre devam etti. Biz bu dava sürecini işçilerimizin lehine olması amacıyla geri çekerek yetki yolunu açtık. Sözleşmenin önünü kesmedik. Sendika ile ortak hareket ettik. Yaşanan sancılı sürecin kaynağı yönetimsel kaynaklı değil, önümüzde engel olarak geçmiş dönemde açılan söz konusu davaydı. Sürecin uzamasının Mehmet Zeybek ve yönetimi ile alakası yoktur. Biz işçimizin yanında olduk. Sizlerin haklarını kimseye yedirmeyiz. 

İŞTE YENİ MAAŞLAR

Toplu sözleşmesini adama göre değil, şoförlerde bile farklı farklı maaş alanlar vardı. Tek gayemiz eşit işe eşit ücret politikasını belirledik. Yani adama göre değil işe göre ücret politikasını belirledik. Yapılan sözleşmede en düşük işçi maaşımız 3507 lira ikramiyelerle birlikte bu rakam 3600 liraya çıkarıldı. Bu bekar olan işçilerimizin maaşı. Evli olan 2 çocuklu işçilerimizin maaşı ikramiye dahil 3717 lira oldu. En yüksek işçi maaşımız 4100 liraya yükseldi. Yemek yardımı 5 liradan 12 liraya, ramazan ve kurban bayramından öncede 6’şar yevmiyelik ikramiye olacak. Ocak ayından itibaren sizlerin geriye dönük ödemelerini iki taksitle ödeyeceğiz. 

ALIŞKANLIK YAPMASIN

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesine geçildi. İmza töreninde Belediye İş Sendikası Başkanı Yücel Şahin, “Yıl başında tekrar iyi rakamlara imza atmak dileğiyle hayırlı olsun” dedi. Başkan Zeybek eline mikrofonu aldı ve gülerek “Alışkanlık yapmasın” dedi.

İŞÇİLERE LOKUM İKRAMI

İmza töreni sonrasında toplu fotoğraf çektirildi. İşçilere fotoğraf sonrasında lokum ikram edildi. >>Afyon Postası’ndan Nail Azbay’ın Haberi.